Lietadlá prestávajú lietať. Svet sa pomaly zastavuje
30 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Britský letecký dopravca EasyJet v pondelok uviedol, že po dokončení repatriačných letov odstavil celú flotilu. Informuje portál RT.


Spoločnosť vyhlásila, že vypracovala dohodu s palubnou posádkou, ktorá dostane 80 percent svojej mzdy v rámci vládneho programu. Spoločnosť EasyJet tiež uviedla, že hľadá spôsoby, ako zvýšiť prístup k peniazom, pričom dodáva, že spoločnosť má silnú súvahu a splatnosti pohľadávok do roku 2022.

„Momentálne diskutujeme s poskytovateľmi likvidity, ktorí veria našej silnej súvahe a obchodnému modelu,“ uviedla druhá najväčšia európska nízkonákladová letecká spoločnosť. Načasovanie opätovného spustenia pravidelných letov je v blízkej budúcnosti neisté a bude závisieť od vládnych obmedzení, ako aj od dopytu, dodal dopravca.

Pandémia Covid-19 tvrdo zasiahla globálny letecký priemysel. Šéf Medzinárodnej asociácie pre leteckú dopravu Alexandre de Juniac, tento mesiac vyzval svetové vlády na pomoc s núdzovými pôžičkami. Tvrdí, že kvôli vírusu by mohli klesnúť celosvetové príjmy leteckých spoločností až o 113 miliárd dolárov.

Vedci prišli s novými poznatkami, ktoré majú pomôcť pri obrane Zeme pred asteroidom
Vedci, ktorí chránia Zem pred možnosťou dopadu obrovského asteroidu, vykonali zásadné testy obrannej stratégie a prišli so zaujímavými výsledkami. Informuje portál RT. Čítať ďalej
29 | 03 | 2020 | Marek Molnár