Decodom ohlásil prepustenie viac ako 900 z 1 170 zamestnancov
30 | 03 | 2020 I SITA

Slovenský výrobca nábytku Decodom ohlásil hromadné prepúšťanie až 903 z 1 170 zamestnancov.


Vládou oznámené ekonomické opatrenia sú totiž podľa firmy nedostatočné. Od 16. marca musel Decodom na základe rozhodnutia vlády zatvoriť všetkých 17 svojich maloobchodných predajní na Slovensku.

Podstatné je však to, že k zatvoreniu predajní prišlo aj u obchodných partnerov na území Slovenska, Česka, Rakúska a Nemecka, ktoré sa predpokladá na dlhšie obdobie, podľa súčasných vedomostí, minimálne na jeden mesiac, uviedla firma v správe, ktorú v pondelok poskytla agentúre SITA.

V snahe zachrániť spoločnosť po dohode so základnou organizáciou Odborového zväzu DREVO, LESY, VODA prešiel Decodom z celozávodnej dovolenky k úprave miezd na 60 % pri prekážkach v práci na strane zamestnávateľa. Zamestnanci s priemernou mzdou nižšou ako 900 eur dostanú po dohode s odbormi náhradu mzdy až vo výške 70 % priemernej mzdy, informovala firma.

Po prepustení z bojnickej nemocnice zomrel pacient pozitívne testovaný na COVID-19
Príčinu úmrtia určí pitva. Podľa informácií portálu televízie Joj išlo o 60-ročného muža. Čítať ďalej
30 | 03 | 2020 | SITA


Tieto opatrenia nestačia. Verili sme, že nová vláda rýchlo prijme opatrenia, ktoré v kombinácii s našimi citlivými krokmi pomôžu udržať prácu čo najväčšiemu počtu zamestnancov. Žiaľ, nestalo sa tak," uviedol konateľ spoločnosti Decodom Vladimír Šrámek.

"Pri našich takmer dvojmiliónových mesačných osobných nákladoch na zamestnancov je 200 000 eur ekonomickej pomoci absolútne nedostatočných a nič nerieši. S poľutovaním sme museli oznámiť hromadné prepúšťanie väčšiny zamestnancov príslušnému Úradu práce, rodiny a sociálnych vecí so sídlom v Topoľčanoch. Decodom musí prežiť a pokračovať v tradícii výroby a predaja nábytku. Pevne veríme, že krízová situácia spojená s novým koronavírusom bude čo najskôr minulosťou a my vrátime našim kvalitným ľuďom opäť prácu,“ dodal konateľ Decodomu.

Vyšetrovanie kauzy Gorila neskončilo,o znaleckom posudku polícia stále mlčí
Vyšetrovanie roky trvajúcej kauzy Gorila naďalej pokračuje aj po zverejnení nahrávky, ktorú zaslal médiám anonym v októbri minulého roku. Nahrávku mal skúmať znalec, k jeho posudku a záverom sa polícia nevyjadruje. TASR o tom informovala hovorkyňa... Čítať ďalej
30 | 03 | 2020 | TASR