V USA zomrelo prvé dieťa nakazené koronavírusom
29 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Dieťa mladšie ako jeden rok zomrelo v Chicagu potom, čo bolo pozitívne na Covid-19. Dieťa je pravdepodobne najmladšou osobou v USA, ktoré zomrelo na smrteľnú chorobu. Informuje portál RT.


Smrť dieťaťa oznámilo v sobotu Oddelenie verejného zdravia štátu Illinois (IDPH). Aj keď Covid-19 ešte nebol vymenovaný za hlavnú príčinu smrti, dieťaťu bola diagnostikovaná choroba ešte pred smrťou.

"Nikdy predtým dieťa nakazené COVID-19 nezomrelo," uviedla vo vyhlásení riaditeľka IDPH Dr. Ngozi Ezike. „Musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme zabránili šíreniu tohto smrtiaceho vírusu,“ dodala.

Zatiaľ čo Ezike uviedla, že ide o prvú smrť dieťaťa, skupina čínskych lekárov na začiatku prepuknutia choroby oznámila desaťmesačné dieťa, ktoré zomrelo v čínskom meste Wu-chan. Dieťatko malo údajne problémy s črevami a po diagnóze zomrelo na zlyhanie viacerých orgánov.

Mesto Wu-chan sa pomaly vracia do normálu. Po dvoch mesiacoch sa otvára metro
Metro v meste Wu-chan, z ktorého pochádza smrteľný vírus Covid-19, otvorilo svoje dvere po dvoch mesiacoch pre 11 miliónom obyvateľov. Informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 03 | 2020 | Marek Molnár


Deti a dojčatá sa v súčasnosti nepovažujú za ohrozené vírusom Covid-19. Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb sú „starší dospelí a ľudia, ktorí majú vážne základné zdravotné ťažkosti“ najzraniteľnejší.

Celonárodne bolo infikovaných Covid-19 takmer 120 000 Američanov a takmer 6 000 ich zomrelo. S tým, ako tieto čísla stúpajú každý deň, prezident Donald Trump v sobotu oznámil, že zvažuje karanténu pre „nebezpečné miesta“ ako New York, New Jersey a Connecticut, v snahe spomaliť šírenie.



Ruská vojenská podpora je „veľmi potrebná“ v talianskom boji proti Covid-19, uviedol viceprezident Lombardska
Ruská pomoc je „veľmi potrebná“ v prebiehajúcom boji Talianska proti vírusu Covid-19, uviedol viceprezident lombardského regiónu Fabrizio Sala potom, čo krajina zaznamenala najvačší jednodňový nárast úmrtí. Informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 03 | 2020 | Marek Molnár