Princa Charles a Camilla spoločne vzdali hold všetkým lekárom
29 | 03 | 2020 I Miroslav Tóth

Princ Charles (71), hoci sám bojuje s koronavírusovým ochorením, sa rozhodol svojím potleskom vzdať hold NHS (National Health Service- národná zdravotná služba) za ich prácu uprostred ohniská pandémie COVIDu-19. Pripojila sa k nemu dokonca aj jeho manželka Camilla (72).


Ľudia z Veľkej Británie prejavili vo štvrtok svoje uznanie všetkým zdravotníkom tým, že prišli k svojim oknám či balkónom a zatlieskali im, aby ich povzbudili v náročnom boji s nebezpečným vírusom. Zároveň tak vyjadrili svoju hlbokú vďačnosť. K tomuto peknému gestu sa pripojil celý rad ľudí nielen vrátae tých s modrou krvou.

Najstarší syn kráľovnej Alžbety II. sa potýka s koronavirusovým ochorením v dobrovoľnej izolácii na statku Birkhall, a jeho partnerka Camilla Parker Bowlesová, ktorá mu tu robí spoločnosť, sa s ním nemôže vídať. Zatlieskali im teda síce každý z iného miesta, ale obaja sa objavili bok po boku v podarenej montáži zdieľanej na instagramovom účte. Ten totiž mapuje život a aktivity práve princa z Walesu a vojvodkyne z Cornwallu.

Buckinghamský palác v panike! Princ Charles ma koronavírus
Následník britského trónu princ Charles bol pozitívne testovaný na koronavírus. S odvolaním sa na oficiálne vyhlásenie to uvádzajú britské médiá. Jeho manželka, vojvodkyňa z Cornwallu, tiež podstúpila test, výsledok bol ale... Čítať ďalej
25 | 03 | 2020 | Miroslav Tóth


Účet Clarence House na Instagrame.



Okrem potlesku príspevok v instastories doplnili aj fotografiami, na ktorých si obaja potriasajú rukou so zdravotníkmi, a popisom  "ďakujeme vám všetkým" . Zároveň všetkých vyzvali, aby sa k tejto internetovej výzve  #clapfroucarers (čo slovensky znamená "potlesk pre tých, čo sa o nás starajú") pridali, pretože týmto spôsobom môžu "dať najavo svoje uznanie všetkým sestrám, lekárom a ošetrovateľom, ktorí bojujú proti koronavírusu " .

Kráľovská rodina v šoku: Kráľovná Alžbeta II. kvôli koronavírusu podnikla neobvyklé riešenie!
Zvyky v kráľovskej rodine sa nezvyknú meniť, no v momentálnej pandemickej situácii ktorú vytvára koronavírus po celom svete sa musia prispôsobiť aj jej členovia. Kráľovná dokonca súhlasila s neobvyklým riešením. Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | Miroslav Tóth