Nemecko je stále okupovanou krajinou!
29 | 03 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Poslanec Bundestagu priznal, že USA v podstate stále okupujú Nemecko. Napísali Izvestia.


Jadrové zbrane USA sa doposiaľ nachádzajú v Nemecku preto, lebo krajina je v skutočnosti stále okupovanou. Povedal člen zahraničného výboru Bundestagu Waldemar Gerdt v rozhovore pre televíznu stanicu 360 stupňov.


Po Druhej svetovej vojne bolo Nemecko rozdelené na štyri okupačné zóny. Jedna z nich pripadla USA. Americká armáda však zostala napokon v Nemecku i po jeho zjednotení.


Podľa nemeckého poslanca vyzval Berlín USA, aby stiahli svojich vojakov z územia Nemecka. Po trojmesačnej korešpondencii ale prišla odpoveď, že prítomnosť amerických jednotiek by mala krajina vnímať ako „priateľský akt dôvery a spolupráce“. „Teraz nikto nebude sťahovať jednotky odkiaľkoľvek. Svet je na pokraji prerozdeľovania sfér záujmu. Dobrovoľné vzdanie sa vplyvu na Nemecko je nereálne,“ priznal Gerdt.


Poslanec dodal, že v súčasnosti „nikto nechce takto rozdávať Európu. Každý sa snaží chrániť si svoje politické záujmy. A to i v súvislosti s pandémiou koronavírusu“.


V januári generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg skonštatoval, že prítomnosť armády USA v Európe dosiahla rekordnú úroveň počas celého prebiehajúceho storočia.


Spojené štáty čelia deficitu zlata
Potom, čo sa smrteľný vírus rozšíril po USA, dopyt po zlate prudko stúpol, ale v pokladniciach ho nie je dosť, aby uspokojil priania kupujúcich. Informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 03 | 2020 | Marek Molnár