„Niektorí ľudia zomrú, to je život“: Bolsonaro zľahčuje krízu Covid-19
28 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro "odmietol" prebiehajúcu pandémiu Covid-19 a trval na tom, že život pokračuje ďalej. Uviedol tiež, že počet obetí v jeho vlastnej krajine je pre politické účely nadhodnotený. Informuje portál RT.


Brazílsky vodca tiež odmietol kroky mnohých guvernérov krajiny, ktorí uvalili zákaz na nepodstatný obchod a obvinili Bolsonara, že uprednostňuje hospodárstvo pred životmi svojich občanov.

„Je mi to ľúto, ale niektorí ľudia zomrú, to je život,“ vyhlásil Bolsonaro v piatkovom televíznom rozhovore. "Taktiež nemôžete zastaviť továreň na autá z dôvodu dopravných nehôd," dodal brazílsky prezident.

AKTUALIZOVANÉ: Boris Johnson je nakazený koronavírusom!
Britský premiér Boris Johnson je pozítivny na Covid-19. Bude izolovaný u seba doma, ale stále bude mať na starosti vládu. Informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 03 | 2020 | Marek Molnár


Poznamenal tiež, že v meste Sao Paulo sa údajné rozšírenie koronavírusu - 1 223 infikovaných a 68 úmrtí - javí ako príliš veľké.

„Musíme sa pozrieť na to, čo sa tam deje, toto nemôže byť hra čísel, ktorá uprednostňuje politické záujmy,“ vyhlásil Bolsonaro.

Guvernér mesta Sao Paulo, Joao Doria, začiatkom piatku obvinil brazílskeho prezidenta z rozširovania „dezinformácii“ spustením televíznych reklám, ktoré sú kritické voči bezpečnostným opatreniam. Kampaň, ktorá používa slogan #BraziliaCannotStop (Brazília nemôže zastaviť), je podobná kampaniam, ktoré boli prijaté v Miláne skôr, ako severné Taliansko utrpelo prudký nárast počtu obetí vírusu.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/03/27/%ef%bb%bf%ef%bb%bfizrael-planuje-nasadit-armadu-aby-pomohla-so-zastavenim-sirenia-covid-19/