Harry uväznený v Kanade! Meghan mu zakázala cestovať kvôli koronavírusu
28 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Celý svet obletela správa, že princ Charles má koronavírus. Vzhľadom k tomu, že do ohrozenej skupiny patria najmä starší ľudia, ovládol britskú kráľovskú rodinu strach. Informuje portál šíp.cz.


V prípade, že by ho dostala aj kráľovná Alžbeta, mohlo by to pre ňu znamenať smrť. Desivej situácii sa chcel postaviť čelom princ Harry a priletieť svojej rodine na pomoc. To mu ale Meghan okamžite zakázala.

Či má koronavírus aj kráľovná Alžbeta II. nikto nevie. Buckinghamský palác totiž mlčí. Že sa na neho nechala otestovať, je však viac než pravdepodobné. Patrí totiž do ohrozenej skupiny, rovnako ako princ Charles, u ktorého sa ukázal test na Covid-19 ako pozitívny.

V súčasnej dobe je sedemdesiatjedenročný Charles v domácej karanténe aj so svojou ženou Camillou, vojvodkyňou z Cornwallu. Obaja sa nachádzajú na škótskom zámku Balmoral.

Buckinghamský palác v panike! Princ Charles ma koronavírus
Následník britského trónu princ Charles bol pozitívne testovaný na koronavírus. S odvolaním sa na oficiálne vyhlásenie to uvádzajú britské médiá. Jeho manželka, vojvodkyňa z Cornwallu, tiež podstúpila test, výsledok bol ale... Čítať ďalej
25 | 03 | 2020 | Miroslav Tóth


"Testy vykonala britská národná zdravotná služba. Vzhľadom na vysoký počet pracovných povinností, ktorým sa princ v posledných týždňoch venoval, zatiaľ nie je jasné, kedy a kde došlo k nákaze," znie oficiálne vyhlásenie.

Podľa zahraničnej tlače Charles s Camillou opustili Londýn, akonáhle to bolo možné. Naposledy pritom verejne vystúpil 12. marca, kedy sa s ním stretla aj samotná kráľovná.

Pozitívne testovaný na koronavírus bol aj jeden zo zamestnancov paláca. Nie je však jasné, či bol v kontakte s kráľovnou či s ostatnými členmi kráľovskej rodiny.
Zákaz od Meghan

Princ Harry chcel byť v ťažkých časoch oporou svojim blízkym, Meghan mu však zakázala cestovať. Za svojou rodinou teda nepríde, čo je v čase pandémie viac ako rozumné. Obaja sú však frustrovaní, že nemôžu svojej rodine pomôcť.

"Pozitívne na tom je, že Harry s Williamom začali opäť komunikovať. Svoje rozpory hodili za hlavu. Obaja bratia sa spojili so svojím otcom porostredníctvom videohovoru. Zase boli spolu, aj keď na diaľku, videohovor sa niesol v pozitívnom duchu," povedal pre Fox News expert na kráľovskú rodinu Neil Sean.

Kráľovská rodina v šoku: Blízky pracovník Alžběty II. dostal koronavirus!
Koronavírus, ktorý v Británii zabil stovky ľudí, sa dostal už aj do Buckinghamského paláca! Nebezpečným vírusom ochorel zamestnanec krávlony Alžbety II. Podľa britských médií bol diagnostikovaný na koronavírus v čase, keď panovníčka bola ešte v... Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | Miroslav Tóth

Kráľovná je v poriadku

"Kráľovná je v dobrom zdravotnom stave. Dodržiava všetky zdravotné opatrenia," uviedla pre Fox News hovorkyňa kráľovského paláca.

Princ Harry sa teraz o svoju rodinu veľmi obáva. Keby nebolo pragmatickej Meghan, bol by už asi s nimi v Spojenom kráľovstve. Harry a Meghan pred časom šokovali britskú verejnosť, keď oznámili, že už nechcú byť súčasťou kráľovskej rodiny.

"K rozhodnutiu sme dospeli po mnohých mesiacoch úvah," vyjadrili sa na Instagrame. Syna však chcú vychovávať tak, aby si vážil kráľovskej tradície, do ktorej sa narodil. Verejnosť však Meghan podozrieva, že k tak zásadnému kroku musela princa Harryho donútiť. Kráľovná o tom vraj nemala ani tušenie. Rodine však neskôr popriala veľa šťastia.

"Moja rodina a ja úplne podporujeme túžbu Harryho a Meghan vybudovať si nový život ako mladá rodina. Hoci by sme preferovali, aby zostali plnohodnotnými funkčnými členmi kráľovskej rodiny, rešpektujeme a chápeme ich rozhodnutie žiť ako rodina nezávislejšie a pritom zostať váženou súčasťou našej rodiny," uviedla kráľovná Alžbeta v oficiálnom vyhlásení.

Kolaps Kráľovnej Alžbety II.: Plač na verejnosti
Jej kráľovská výsosť Alžbeta II. je vnímaná ako silná dáma, ktorá sa na verejnosti pokúša neprejavovať city. Avšak ani kráľovná nie je zo železa, preto jej pri jednej ceremónii kvaplo zopár sĺz. Čítať ďalej
16 | 01 | 2020 | Žaneta Hurbanová