Už aj posledná krajina v oboch Amerikách má koronavírus. Hádajte, ktorá
27 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

Poslednou krajinou v Severnej aj Južnej Amerike, kde bol potvrdený prípad ochorenia COVID-19, je Svätý Krištof a Nevis. Informácie priniesol portál msn.com a tiež stlucianewsonline.com. Dlho si však držali nulové konto; na pandémiu sa pripravovali od začiatku roka. 


Prvé dva potvrdené prípady ochorenia sa objavili 25. marca, ide o 21-ročného muža a 57-ročnú ženu, ktorí prišli do Federácie z New Yorku.Obaja sú štátnymi príslušníkmi Svätého Krištofa a Nevisu.

Krajina prijíma prísnejšie cestovné obmedzenia. Ľudia z oblastí postihnutých koronavírusom vrátane USA, Európy a Číny nesmú cestovať na ostrov. „Vstup bude zamietnutý, pokiaľ nebude uvedený výnimočný
dôvod,“ uviedol premiér Timothy Harris.

Vláda tiež ohlásila, že každý, kto príde do krajiny, bude musieť podstúpiť „pokročilý skríningový proces“ pre COVID-19, bez ohľadu na miesto, odkiaľ prichádza. Cudzinci budú podliehať povinnej karanténe najmenej 14 dní na vládou určených miestach a pravidelne im budú kontrolovať zdravotný stav.

Matovičove priority sociálneho štátu
V Česku odložia nákup vojenských lietadiel, na Slovensku vyplácanie trinásteho dôchodku. Priority si treba určiť. Čítať ďalej
26 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok