Dúfa, že mu Hamšík uvoľní miesto. Viem si predstaviť návrat do Legie, vraví Duda
27 | 03 | 2020 I SITA

Od pôsobenia slovenského futbalistu u v poľskej Legii Varšava uplynuli už takmer štyri roky, na obdobie strávené v tomto klube však stále s radosťou spomína. Na Lazienkowskú prestúpil z MFK Košice krátko po 18. narodeninách uprostred sezóny 2013/2014. Vo farbách Legie napokon odohral 101 stretnutí s bilanciou 16+19.


Duda sa po ME 2016 sťahoval z Varšavy do lepšej futbalovej destinácie - nemeckej Herthy Berlín. Nevylučuje však, že si jedného dňa opäť oblečie dres Legie. "Futbal je nepredvídateľný. Nikdy nevieme, akým smerom sa bude uberať kariéra a kde nakoniec skončíme. Chcel by som sa raz vrátiť do poľskej metropoly. V Legii som sa cítil ako doma, nemal by som najmenší problém s návratom do varšavského klubu," povedal Duda pre oficiálny web Legie Varšava.

Dvadsaťpäťročnému rodákovi zo Sniny, ktorý aktuálne z Herthy hosťuje v anglickom tíme Norwich City, z čias v Legii utkvelo v pamäti niekoľko duelov, najmä tie v európskych pohároch v ročníku 2014/2015. V 3. predkole Ligy majstrov poľský tím doslova vyškolil škótsky Celtic Glasgow (napriek dvom nepremeneným penaltám 4:1 doma a 2:0 vonku, pozn.), no keďže v záverečných minútach odvety neoprávnene nastúpil obranca Bartosz Bereszyňski, Legia prehrala kontumačne 0:3 a putovala do Európskej ligy. V nej Duda odohral vydarené partie proti ukrajinskému Metalistu Charkov, keď skóroval v oboch dueloch.

ŠPORT: Futbalová legenda Pelé smúti, Vďaka spomaleniu šírenia koronanvírusu začali v Číne opäť otvárať lyžiarske haly
Krátke správy zo športu: Čítať ďalej
27 | 03 | 2020 | SITA


"Najlepšie si pamätám domáci zápas s Celticom, a to z viacerých dôvodov - kvalita našej hry, obrat skóre a konečný výsledok. V Premier League som sa znova stretol s Virgilom van Dijkom, v súčasnosti najlepším obrancom na svete. Miroslav Radovič s ním vtedy poriadne zatočil. Na Celtic mám aj smutné spomienky. Dve hodiny po odvetnom zápase sme sedeli v lietadle a dostali sme informáciu, že pravdepodobne kontumačne prehráme. V Legii som nestrelil mnoho gólov. Pamätám si však duel EL v Kyjeve proti Charkovu. Vyhrali sme 1:0 a Dušan Kuciak zneškodnil pokutový kop. V tom období som hral naozaj dobre," skonštatoval Duda.

Vo Varšave sa mu páčilo aj zameranie tréningov. "V Legii sa mi pozdávali viac ako v Herthe, kde rozcvička bez lopty trvala 40 minút. Počas pôsobenia trénerov Henninga Berga a Stanislava Čerčesova dominovali najmä futbalové cvičenia, ktoré mám najradšej. Na oboch si veľmi rád spomínam a doteraz sledujem ich kariéru. Musím povedať, že vďaka pôsobeniu v Legii som sa dostal na ME 2016," poznamenal.

V národnom tíme Duda často dopláca na skutočnosť, že na jeho pozícii hráva kapitán reprezentácie Marek Hamšík. "Keď sme v základe nastúpili obaja, tréner ma posunul do útoku, ale to nie je post, na ktorom sa mi hrá najlepšie. Hamšík teraz pôsobí v Číne, takže dúfam, že jeho reprezentačná kariéra sa pomaly blíži ku koncu a uvoľní mi miesto," zakončil so smiechom Ondrej Duda pre portál legia.com.

Peter Sagan sa tiež stotožnil s odkladom OH. Trénuje doma, aby si udržal formu
Fenomenálny slovenský cyklista Peter Sagan, mimoriadne obľúbený medzi fanúšikmi, sa tiež stotožnil s verdiktom odkladu olympijských hier v japonskom Tokiu z leta 2020 na rok 2021. Čítať ďalej
26 | 03 | 2020 | SITA