Koaliční poslanci zatiaľ koaličnú dohodu nepodpisovali
26 | 03 | 2020 I TASR

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) zatiaľ nedal podpísať koaličným poslancom znenie koaličnej dohody, hoci avizoval, že tak urobí tento týždeň a následne ju zverejní.


Koaliční poslanci by si mali preštudovať dohodu aj s programovými prioritami v priebehu budúceho týždňa. Pre TASR to uviedol podpredseda hnutia Sme rodina a minister práce Milan Krajniak.

"Najskôr si to preberú na poslaneckých kluboch a potom všetci poslanci potvrdia podpisom svoj súhlas s koaličnou zmluvou a s programovymi prioritami, ktoré sú podkladom pre programové vyhlásenie vlády," povedal Kraniak pre TASR s tým, že o mechanizme podpísania hovorili partneri na koaličnej rade.

Koaličnú dohodu podpísali predstavitelia OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí uplynulú sobotu (21. 3.) na Bratislavskom hrade.

"Celý obsah koaličnej zmluvy zverejníme až v priebehu týždňa, lebo sme si povedali, že urobíme niečo, čo nie je štandardom, že umožníme, aby sa každý jeden koaličný poslanec pridal a takisto parafoval túto koaličnú zmluvu," hovoril v sobotu Matovič v súvislosti s tým, ako sa rozhodli vyriešiť problematické kultúrno-etické otázky.

Matovič očakáva, že s partnermi rýchlo vytvoria aj programové vyhlásenie vlády. Svoje návrhy majú členovia vlády predložiť do 3. apríla, z nich má byť vypracovaný konečný návrh.