Láska aj vírus prenáša: Češka sa napriek opatreniam vlády rozhodhla ilegálne prekročiť hranice kvôli partnerovi
25 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Ani prísne uzatvorenie hraníc nezabránilo dvadsaťštyriročnej žene z juhu Čiech, aby si odskočila do Rakúska na rande. Informuje express.cz


V dedine kúsok od hraníc totiž žije jej partner. Na spiatočnej ceste ju pristihli vojaci. A aby toho nebolo málo, porušila aj následnú nariadenú karanténu a teraz jej hrozí pokuta 700 EUR.

Hoci kvôli pandémii koronavírusu Česká vláda prijala už niekoľko opatrení, niektorí ľudia si ich príliš k srdcu neberú. Tak ako táto dvadsaťštyriročná žena z južných Čiech.

Hoci sú uzavreté hranice, vydala sa v stredu na rande do rakúskej obce pri hraničnom priechode v Českých Veleniciach. Tajne, mimo hraničný priechod, ktorý je strážený armádou.

RegioJet prerušil prevádzku medzinárodných vlakových spojov medzi Slovenskom a Českom
Spoločnosť RegioJet, a. s., v sobotu informovala, že aktuálne je prerušená prevádzka všetkých jej medzinárodných vlakových spojov medzi Slovenskom a Českou republikou. Týka sa to liniek na trasách Košice - Praha a späť a Žilina - Bratislava - Praha... Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | SITA


Zdolať hranice sa jej podarilo, strávila niekoľko pekných chvíľ u svojho milého a vydala sa späť domov. Lenže pri návrate už sa vojakom nevyhla. Tí ju zadržali a násladne odovzdali policajtom.

Policajti, ktorým žena medzitým dôvod svojho riskantného a nezodpovedného konania vysvetlila, upovedomili lekára. Ten žene nariadil prísnu dvojtýždňovú karanténu.

Avšak ako informuje policajná hovorkyňa Lenka Krausová, tým celý príbeh o ľudskej hlúposti nekončí. Mladá žena si totiž príliš nelámala hlavu ani s nariadenou karanténou a policajti ju o pár dní neskôr prichytili, ako riadi motorové vozidlo.

"Z obláčiku lásky sa snáď preberie pri správnom konaní, kde jej za jej ľahkovážnosť hrozí pokuta až do výšky 700 EUR," vyhlásila Krausová.

Česko už nariadilo povinnú karanténu, pokuta je 3 milióny českých korún
V Českej republike testy preukázali nakazenie sa vírusom Covid-19 u ďalších šiestich ľudí. Momentálne ich je v celej krajine osemnásť, informuje portál iDnes. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | Timotej Dudka