Vláda v noci vymenovala nových štátnych tajomníkov a odvolali šéfa štátnych hmotných rezerv
24 | 03 | 2020 I SITA

Štátnymi tajomníkmi na Ministerstve dopravy a výstavby SR (MDV) sa stali Katarína Bruncková a Ján Marosz. Rozhodla o tom vláda na rokovaní v pondelok neskoro večer na návrh ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala (nominant Sme rodina).


Marosz bol v minulom volebnom období poslancom Národnej rady SR a tieňovým ministrom dopravy za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Vláda Igora Matoviča (OĽaNO) v pondelok zároveň odvolala predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru a jej dočasným riadením poverila Luciu Gocníkovú.

Katarína Bruncková prichádza na post štátnej tajomníčky z advokácie, v minulosti pôsobila vo verejnom aj súkromnom sektore. "V rezorte dopravy bude mať na starosti výstavbu, bytovú politiku, cestovný ruch a vodnú dopravu," informovalo v utorok ministerstvo dopravy a výstavby. Bruncková je absolventkou Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a Vysokej školy Danubius.

Viac ako 100 000 ľudí sa vyliečilo z koronavírusu
Podľa najnovších údajov z Johns Hopkins University sa z nového koronavírusu vyliečilo viac ako 100 000 ľudí. Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | Mário Martinka


Ján Marosz v minulom volebnom období pôsobil v parlamente ako člen ústavnoprávneho výboru a výboru na kontrolu Slovenskej informačnej služby. "Vo funkcii štátneho tajomníka sa bude venovať cestnej, železničnej a leteckej doprave, elektronickým službám a stratégii," uviedol rezort dopravy. Marosz vyštudoval Filozofickú fakultu Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Kabinet zároveň vymenoval za rezortného generálneho tajomníka služobného úradu Martina Janáčka namiesto Tibora Šimoniho. Predošlých štátnych tajomníkov na ministerstve dopravy Ladislavu Cengelovú (Smer-SD) a Petra Ďurčeka (SNS) odvolala ešte dosluhujúca vláda Petra Pellegriniho (Smer-SD) minulý týždeň 19. marca.

Koalícia sa chce dostať k údajom občanov,Smer-SD vládny návrh nepodporí, tvrdí Fico
Vládna koalícia chce zneužiť situáciu so šírením nákazy novým koronavírusom a sledovať svojich občanov. Tvrdí to predseda Smeru-SD Robert Fico v reakcii na vládny návrh zákona, ktorý by okrem iného umožnil Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR... Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | TASR


Vláda Igora Matoviča (OĽaNO) v pondelok zároveň odvolala predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru a jej dočasným riadením poverila Luciu Gocníkovú. Tento návrh predložil podpredseda vlády pre ekonomiku a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Generálnym tajomníkom služobného úradu Ministerstva hospodárstva SR sa stal Roman Achimský namiesto Viktora Lehotzkého.

Štátnym tajomníkom Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa stal doterajší poslanec Martin Fecko (OĽaNO). Generálnou tajomníčkou služobného úradu Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu je Antónia Mayerová, ktorá na tomto poste vymenila Jána Hrubého.

Kolíková hovorí o ochrane zdravia, Pellegrini namieta porušovanie práv
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) si je vedomá citlivosti osobných údajov a rizík pri zásahu do nich, ochrana zdravia obyvateľov je však podľa nej prednejšia. Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | TASR