Krajčí chce stavať nemocnice či reformovať zdravotníctvo
24 | 03 | 2020 I TASR

Nový minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) chce vo svojej funkcii dosiahnuť zlepšenie podmienok pre zdravotníkov, ale aj stavať nemocnice. Slovákom sa v utorok prihovoril prostredníctvom videa zverejneného na sociálnej sieti Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.


"Ocitáme sa v neľahkej situácii. Naša krajina s celým svetom je na prahu najväčšej pandémie za posledných 100 rokov. Mám v tejto situácii veľký rešpekt, ale zároveň aj veľké očakávania," uviedol šéf rezortu zdravotníctva.

Krajčího misia má päť základných priorít. Okrem zlepšenia podmienok pre zdravotníkov sú to ďalej riadená zdravotná starostlivosť či funkčná digitalizácia zdravotníctva formou e-zdravia.

Na Slovensko dorazilo 2,5 milióna kusov jednorazových ochranných rúšok
Na Slovensko v utorok dorazilo 2,5 milióna kusov jednorazových ochranných rúšok, 50.000 kusov testerov, 20.000 kusov ochranného oblečenia a 25.000 kusov ochranných okuliarov. Časť bola darom od súkromných spoločností. TASR o tom informoval hovorca... Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | TASR


Pre Krajčího je tiež dôležitá aj reforma primárnej sféry, teda siete nemocníc, akútnej, urgentnej a dlhodobej starostlivosti a tiež výstavba univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách. Rovnako chce stavať nové nemocnice aj v rôznych častiach Slovenska. Podstatnou je pre neho i stabilita financovania zdravotníctva a fungujúci poistný systém.

Boj s novým koronavírusom zostane pre Krajčího prioritou aj v najbližších mesiacoch. Pripustil, že situácia na Slovensku nie je "úplne pod kontrolou." Krajčího trápi podľa jeho slov aj nízky počet ochranných pomôcok pre zdravotníckych pracovníkov či nedostatok testov na odhalenie ochorenia COVID-19. Verí však, že túto situáciu sa Slovensku podarí zvládnuť.