Zabezpečenie plynulej výroby potravín je pre poľnohospodárov alfou a omegou
23 | 03 | 2020 I TASR

Súbežne s prijímaním nových nariadení zo strany štátu poľnohospodári a potravinári denne pracujú na opatreniach v snahe ochrániť vlastných zamestnancov a zabezpečiť plynulú výrobu potravín a starostlivosť o zvieratá.


"Vidiek sa spája pre zabezpečenie plynulej výroby potravín a zdravia obyvateľstva. Poľnohospodári okrem práce pri zvieratách a zakladaní tohtoročnej úrody zabezpečujú ochranné rúška a dezinfekčné prostriedky pre zamestnancov. Na základe povolenia Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR v podnikoch pripravujú ubytovacie priestory pre ľudí, ktorí ostanú v karanténe, aby sa mohli naďalej starať o zvieratá," informovala o aktuálnej situácii slovenských poľnohospodárov hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

Kotleba bude znovu kandidovať za predsedu výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva
Na post predsedu parlamentného výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva bude opäť kandidovať predseda strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba. Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | SITA


Tam, kde je to možné, sa tímy ľudí rozdeľujú do menších skupín, aby v prípade nákazy minimalizovali výpadok väčšieho počtu zamestnancov. Niektoré podniky zvažujú, že zadelia ľudí na prácu v týždenných turnusoch.

„Rozhodli sme sa, že okrem všetkých ochranných a preventívnych opatrení si na družstve zriadime rezervný tím ľudí. Je zložený z rodinných príslušníkov, študentov, administratívnych pracovníkov. Prídu na krátke zaškolenie na farmy, aby v čase potreby zvládli základnú manipuláciu a starostlivosť o zvieratá,“ opísal preventívne plány predseda Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v Lučenci Rastislav Slocík.

Všetci nominanti vlády a NR SR sa vzdali členstva. Dôvodom je nedôvera novej vlády
Roman Huszár, Viliam Pohančeník, Ján Havlát, Branislav Jablonka aj Magdaléna Hromocová. To sú všetko členovia Súdnej rady SR, ktorí sa po výzve novej ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) vzdali svojich funkcií. Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | SITA


Podľa predsedu SPPK Emila Macha si práve v týchto dňoch zaslúžia obrovskú úctu a poďakovanie všetci ľudia, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľajú na výrobe potravín.

„Práve dnes je mimoriadne podstatné, aby sme všetkým týmto ľuďom vyjadrili veľkú úctu a vďaku za ich náročnú prácu. Dnes vidieť, že práve koronavírus vidiek spojil. Bez ohľadu na to, čo sa deje, sa v našich dedinách a mestách naďalej seje, sadí, chová, spracováva a produkuje. Potravinárske podniky fungujú, obchody sú naďalej zásobované potravinami. Máme čo jesť, máme sa kde liečiť,“ dodal predseda SPPK Emil Macho.

SPPK zároveň pracuje každý deň na podnetoch, ktoré jej posielajú jej členovia – poľnohospodári a potravinári – v súvislosti s koronavírusom, mimoriadnou situáciou a prijímaním ochranných a preventívnych opatrení zo strany štátu.

Najbližší 85-ročnú ženu okradli o 18.000 eur, peniaze jej už vrátili
Najbližší okradli 85-ročnú dôchodkyňu o 18.000 eur. Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | TASR