Sulík pripravil návrh na odvolanie šéfa štátnych hmotných rezerv
23 | 03 | 2020 I SITA

Vicepremiér pre ekonomiku a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) pripravil návrh na odvolanie predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru.


Informoval o tom v pondelok s tým, že ešte uvidí, či trestné oznámenie bude písať on alebo niekto iný. "Kto povedie krízové rezervy, máme tiež už predpripravené, ale najprv chcem, aby to bolo schválené premiérom," povedal Sulík.

Sulík zároveň očakáva, že uvedená inštitúcia bude riadne fungovať a že nebude kupovať predražené veci ako napríklad ochranné rúška. Ako uviedol, v pondelok telefonoval s veľvyslancom SR v Indii, ktorého sa dotkli vyjadrenia šéfa štátnych hmotných rezerv, pretože podľa vicepremiéra boli nepravdivé.

Opatrenia SaS na stlmenie dopadov koronavírusu hodnotia analytici pozitívne
Opatrenia navrhované stranou SaS, ktoré v sobotu na sociálnej sieti predstavil šéf finančného výboru NR SR za stranu SaS Marián Viskupič, hodnotí analytik Nadácie F. A. Hayeka Martin Reguli pozitívne. Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | SITA


Aj tomuto sa podľa Sulíka budú venovať, aby naozaj zistili, ako to bolo s kúpou 10 miliónov rúšok po 1,10 eura od firmy, ktorá existuje mesiac, pričom mohli byť zakúpené za 25 centov za kus v rovnakom množstve. V súvislosti s kúpou bytov synom Kičuru minister povedal, že sa mu nezdá, "že by bol až taký hlúpy, ale na to sú orgány, ktoré to majú riešiť".

Pokiaľ ide o otvorenie obchodov, Sulík uviedol, že už bol zverejnený zoznam opatrení, ktorý ešte nebol finálny. "Preto sa k tomu nechcem vyjadrovať. Skôr ako sa dohodneme, čo konkrétne, keď sa dohodneme, tak to nebude informácia, budú tam všetky opatrenia, ktoré pôjdeme realizovať," podotkol minister.

Vo zverejnených návrhoch na zmiernenie dopadov koronavírusu chýba celková koncepcia, tvrdí riaditeľ PAS
Podnikateľom chýba v navrhovaných opatreniach na zmiernenie ekonomických dopadov šírenia koronavírusu celková koncepcia. Reagujú tak na predsedom finančného parlamentného výboru Mariánom Viskupičom zverejnený predbežný zoznam opatrení, o ktorých má... Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | SITA