Štát by mohol získať až 200-tisíc testov na koronavírus
23 | 03 | 2020 I SITA

Štát by mohol získať až 200-tisíc testov na koronavírus. Ako na pondelkovom brífingu povedal predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO), po rannej návšteve Úradu verejného zdravotníctva zistil, že k dispozícii máme len asi tritisíc testov.


Podľa jeho slov sa rysuje možnosť, ktorou by Slovensko mohlo získať viac testov, avšak detaily budú známe neskôr. Zároveň doplnil, že chcú zvýšiť denné testovanie na desaťnásobok. Kým predošlé dni sa za deň otestovalo zhruba 200 či 300 ľudí, zvýšiť by sa to malo približne na tritisíc ľudí denne.

Čo sa týka prípadu potenciálne nakazených lekárov na klinike v Univerzitnej nemocnici Bratislava v bratislavskom Ružinove, minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) informoval, že testy ostatného personálu, ktorý prišiel do styku s lekárom s cestovateľskou anamnézou, vyšli negatívne.

„Gynekologicko-pôrodnícka klinika pokračuje v poskytovaní zdravotnej starostlivosti a nie je potrebná karanténa ani lekárov a ani hospitalizovaných pacientiek a rodičiek," uviedol Krajčí.

Agentúra SITA bude správu aktualizovať.

V Bardejovských Kúpeľoch je v karanténe 119 ľudí z Veľkej Británie
Celkovo 119 repatriantov z Londýna prišlo počas víkendu do Kúpeľno-liečebného ústavu (KLÚ) Družba v Bardejovských kúpeľoch. Absolvujú tam dvojtýždňovú karanténu v súvislosti s výskytom nového koronavírusu. Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | TASR