AKTUALIZOVANÉ: Americké akcie sa prepadajú aj napriek tomu, že Fed sľúbil naliať do ekonomiky neobmedzené množstvo peňazí
23 | 03 | 2020 I Marek Molnár

V pondelok po elektronickom obchodnom stretnutí, ktoré je zamerané na ochranu zamestnancov burzy v New Yorku pred koronavírusom, hlavné ukazovatele Wall Street opäť klesli. Informuje portál RT.


Indikátor amerického akciového trhu Dow Jones aj index S&P 500 klesli približne o tri percentá. Nasdaq Composite, index zložený z popredných amerických technologických spoločností, taktiež mierne klesol.

Federálny rezervný systém USA varoval, že hospodárstvo krajiny čelí veľkým problémom v dôsledku prepuknutia koronavírusu, a zaviazal sa prijať opatrenia na minimalizáciu jeho dopadu. Fed prisľúbil, že predstaví úverový program pre malé a stredné americké podniky, o ktorých sa predpokladá, že budú najviac zasiahnuté pandémiou. Fed tiež pomôže študentom s pôžičkami na vzdelávanie.

Avšak globálne trhy klesajú aj napriek prísľubu Federálneho rezervného systému, že nalejú „peniaze potrebné na podporu hladkého fungovania trhu a efektívneho prenosu menovej politiky na širšie finančné podmienky a hospodárstvo“.

Pandémia Covid-19 spôsobí USA dlhovú krízú pravdepodobne skôr ako sa čakalo v roku 2035!
Celková suma balíka fiškálnych stimulov v USA by sa mohla pohybovať okolo jedného bilióna dolárov. Smeruje USA pri rekordnom rozpočtovom deficite a štátnom dlhu na úrovni 23 biliónov dolárov k urýchleniu dlhovej krízy? Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | Timotej Dudka
?fbclid=IwAR1JX7UiOjhTGPNvGVJwvhTgj1QSXVZSL_cC8b4TM5rn6IzY-1ai1xuSm0Q