Migranti sa snažia preliezť grécke hranice pomocou improvizovaného predĺženého rebríka (VIDEO)
23 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Zatiaľ čo turecká vláda uzavrela svoju hranicu s Gréckom kvôli koronavírusu, migranti sa stále pokúšajú preliezť grécke hranice pomocou improvizovaných rebríkov, informuje Breitbart.


Na záberoch z videa zverejneného na sociálnej sieti Twitter je vidieť migrantov pozdĺž gréckych hraníc v blízkosti rieky Evros, ako prenášajú niekoľko provizórnych rebríkov vyrobených pomocou kmeňov a vetiev stromov s cieľom preliezť hranicu gréckeho hraničného plotu.



Miestne médiá uvádzajú, že pokusy utečencov prekročiť hranicu neďaleko gréckej dediny Kastanias neboli úspešné, pretože grécke hraničné úrady, podporované Agentúrou pre pohraničnú stráž Európskej únie Frontex, im dokázali úspešne zabrániť pri vstupe do krajiny.

Podľa slov gréckeho ministra ochrany občanov Michalisa Chrisochoidisa zostáva na hranici niekoľko tisíc „provokatérov“, väčšinou ide o mladých mužov. „Cieľom Turkov je prelomiť naše hranice a vydierať Európu v snahe získať lepšiu pozíciu,“ uviedol.

Minister tiež uviedol, že väčšina rodín a starších osôb okupujúcich grécku hranicu, ustúpili a ostali v Turecku kvôli obavám z koronavírusu.  Po vyhlásení tureckého prezidenta Recepa Erdogana na konci februára, že Turecko púšťa utečencov do Európy, grécke úrady uviedli, že viac ako 50 000 migrantov sa pokúsilo preniknúť do Grécka, pričom 410 bolo zatknutých.

Európania tlieskajú z okien či z balkónov ako prejav vďaky najmä zdravotníkom (VIDEÁ)
Obyvatelia mnohých európskych miest, ktorí sú držaní v karanténe, každý večer strávia aspoň jednu minútu zavďačením sa a prejavom úcty najmä zdravotníkom, ale aj polícii, dobrovoľníkom a všetkým orgánom, ktoré pracujú na verejnom bezpečí počas... Čítať ďalej
21 | 03 | 2020 | Timotej Dudka