Covid-19 odobral jedlo a športy, čím odhalil skutočnú americkú ríšu
23 | 03 | 2020 I Preklad: Marek Molnár

Bežní Američania sa už nedokážu rozptýliť športom a obžerstvom, čo ich oslobodilo od toho, aby si všimli viditeľnú vládnúcu triedu, ktorá ich vykorisťuje a opovrhuje nimi. Keby len otvorili oči realite. Píše vo svojom komentári Michael McCaffrey.


Každý, kto má oči, môže jasne rozoznať, že Amerika je ríšou v prudkom úpadku, ktorá je pevne zakorenená v štádiu chleba a cirkusov v podobe športu. Toto je jasne rozpoznateľné aj vďaka najnovšiemu koronavírusu. Keďže je v súčasnosti nedostatok chleba, sú regále supermarketov holé a rozptýlenie športom bolo na neurčito odstránené z kultúry. To zapríčinilo, že Američanom zostáva toho málo, aby bol ich zrak odvrátený od chladnej a tvrdej reality.

Američania, ktorí teraz nebudú môcť sledovať športy a budú sa báť hladu, budú ťažšie ignorovať pravdu o ich krajine a jej žalostne skorumpovaným médiám, ale aj finančným, vládnym, vzdelávacím a zdravotníckym systémom.

Ako hovorí staré príslovie, kríza odhaľuje charakter a nákaza koronavírusom je krízou epických rozmerov, ktorá odhaľuje, že Amerika nemá žiadny charakter.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/03/23/koronavirus-by-mohol-byt-najlepsou-vecou-%e2%80%8b%e2%80%8bktora-sa-stala-hollywoodu/

Keby bola Amerika rozumnou, zdravou a racionálne uvažujúcou krajinou, bola by to veľká príležitosť na zmenu ... bohužiaľ to tak nie je. Amerika je šialený, nezdravý a iracionálny národ, a aj preto je akákoľvek skutočná zmena nepredstaviteľná.

Napríklad táto kríza opäť odhalila domček z kariet, ktorý odráža americké hospodárstvo. Americká ekonomika sa už dlho sústreďuje na financie, kde spätné odkupovanie akcií a zlomyseľné fígle nafúkli akciový trh, ale pre masy nevytvárajú nič iné, iba ilúziu prosperity. Americké hospodárstvo už dávno prestalo fungovať pre bežných ľudí, čoho dôkazom je skutočnosť, že aj napriek prudkému rastu produktivity, mzdy za posledných štyridsať rokov stagnovali, zatiaľ čo životné náklady sa zvyšovali.

Americký spôsob života sa zmenil na bizarný svet obráteného Robina Hooda, kde bohatí kradnú chudobným a peniaze si nechávajú pre seba. Dôkazom toho je, že kríza Covid-19 bude nepochybne využitá, rovnako ako kríza v roku 2008, spôsobom, keď sa spojili škodliví narcisti z Washingtonu s ľuďmi z Wall Street, aby sa ubezpečili, že všetky ich straty sú socializované a zisky sú privatizované. Kasína, výletné spoločnosti, letecké spoločnosti, hotely a ďalšie podniky sa už zoradia - samozrejme vrátane darebákov z Wall Street -, aby dostali prídely, ktoré boli financované daňovými poplatníkmi.

Koronavírus pomôže Číne poraziť USA (Ivan Abakumov a Natália Makarová)
Komentár Ivana Abakumova a Natálie Makarovej (Pohľad) Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


Avšak záchrana pracujúcich Američanov strednej triedy je pre vládnucu elitu vopred strateným prípadom. Vysoko postavení úradníci používajú otrepané frázy, ako je napríklad ironické „morálne nebezpečenstvo“, aby predložili svoje argumenty, ktoré sú dosť bohaté vzhľadom na to, že škodcovia z Wall Street a ich priatelia morálku nemajú, pričom si neuvedomujú to, že existuje riziko pre celé ľudstvo.

Koronavírus nie je tak smrteľný ako rakovina, ktorá je endemická v americkej oligarchickej korporatokracii. Dôkazom toho nie je nič iné ako pohotovostná správa od Nancy Pelosiovej o mimoriadnych dávkach, pričom tiež oslobodzuje spoločnosti, ktoré majú nad 500 zamestnancov, od vyplácania nemocenskej dávky. Diery v Pelosiovej účte sú väčšie ako priepasť, kde by mal byť jej mozog a duša.

Táto korupcia elít je dvojstranná, čo dokazujú aj dvaja republikánski senátori, Richard Burr a Kelly Loefflerová (ktorá je ženatá s Jeffrey Sprechterom, predsedom burzy v New Yorku), ktorí údajne využili tajné brífingy o hroziacej závažnosti koronavírusu koncom januára. Vďaka týmto brífingom a dôverným informáciám, stihli začiatkom februára inkasovať peniaze skôr, ako mohla mať verejnosť tušenie, čo príde. Obaja samozrejme odmietajú akékoľvek námietky.

Čo nám vírus vzal a čo dal
Zdroj: Webnoviny / Autor: Ján Baránek Čítať ďalej
21 | 03 | 2020 | Prevzatý článok / SITA


Závažná ekonomická priepasť v Amerike je ďalej zdôraznená diskusiou, či zatvoriť školy uprostred krízy. Dôvodom, prečo táto diskusia vyvolala spory, je to, že americký vzdelávací systém nie je systém učenia, ale skôr služba dennej starostlivosti a dodávky potravín.

V školskom okrese Los Angeles je 70% všetkých študentov pod hranicou chudoby a väčšina rodičov sa spolieha na školský systém, aby mali ich deti čo jesť. V najbohatšej krajine na svete je to však úplne hanebné. Štrukturálna ekonomická nerovnosť je oveľa dlhodobejší a smrteľnejší problém ako koronavírus a vládnuca trieda nemá záujem na čestnom uznaní tohto problému.

Úradníci z Kongresu a Bieleho domu tiež s radosťou informujú Američanov, že univerzálna zdravotná starostlivosť, ktorú už má každý iný industrializovaný národ na svete, je len snom a nemožným riešením.

Umelá inteligencia by mohla rozhodovať o živote alebo smrti pacientov s Covid-19?
Čínski vedci tvrdia, že vyvinuli umelú inteligenciu, ktorá môže lekárom pomôcť pri výbere a uprednostňovaní pacientov s ochorením Covid-19 na základe analýzy krvi, vďaka ktorej dokážu predpovedať mieru prežitia. Čítať ďalej
21 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


Úradníci hovoria, že nikdy nemôžu zaplatiť za niečo také dekadentné a luxusné, ako je zdravotná starostlivosť, ale potom magicky vytiahnu 1,5 bilióna dolárov zo svojich peňaženiek, aby odvrátili kolaps.

Koronavírus je kríza, ktorá odhaľuje škaredú pravdu o Amerike a zákernom charaktere jej vládnucej triedy. Kríza sa bude zhoršovať, ale nakoniec sa zlepší. Amerika sa naopak bude iba zhoršovať bez nádeje, že sa niekedy zlepší.

Prečo môže priveľa demokracie viesť k zlým rozhodnutiam
Obmedzenie sily ľudu by mohlo byť prospešné. V knihe „10% menej demokracie: Prečo by ste mali viac veriť elitám ako masám“ to vysvetľuje profesor ekonómie Garett Jones. Do akej miery sa s ním dá súhlasiť? Článok priniesli The... Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Natália Sollárová