Za jediný deň vo Veľkej Británii umrelo 53 nakazených pacientov
22 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Zdravotníci vo Veľkej Británii v sobotu, v deň, kedy sa uplatnila nová dohoda, potvrdili 53 nových úmrtí v súvislosti s vírusom Covid-19, čo zvyšuje počet celkových úmrtí v Spojenom kráľovstve na 233.


Portál RT informuje, že nárast úmrtí, ktorí zdravotníci potvrdili v sobotu, je najväčším počtom úmrtí za jediný deň, odkedy sa minulý mesiac smrteľný vírus dostal aj na britské pobrežie .

Britská Národná zdravotná služba uzavrela dohodu so súkromnými klinikami, v rámci ktorej sa k nej pripojí 20 000 zdravotníkov v boji proti pandémii vírusu Covid-19, ktorý nakazil takmer 300 000 ľudí na celom svete a od Vianoc, kedy sa objavil v čínskej provincii Hubei zabil viac ako 12 000 ľudí.

Podniky sa otvárajú a ľudia môžu tráviť viac času vonku. Čína vyhlásila, že je tretí deň po sebe bez nových domácich prípadov nákazy
Čína vyhlásila, že je tretí deň po sebe bez nových miestnych prípadov nákazy, pričom úradníci začali zmierňovať opatrenia. Počet úmrtí v Číne sa tiež dramaticky spomalil. Informuje portál RT. Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | Marek Molnár


V rámci dohody sa tiež sprístupní ďalších 8 000 nemocničných lôžok a tisíce dýchacích zariadení dostupných po celom Spojenom kráľovstve s cieľom vysporiadať sa s očakávaným návalom pacientov.

Británia v porovnaní s ostatnými európskymi krajinami zaviedla obmedzujúce opatrenia neskoro. Predseda vlády Boris Johnson nariadil karanténu až v piatok, takmer dva týždne po tom, čo Taliansko zaviedlo rovnaké opatrenia a až týždeň potom, čo susedné Írsko zavrelo všetky podniky.

Vláda Spojeného kráľovstva má tiež údajný plán, ktorý umožní väčšine Britov, aby sa infikovali postupne v snahe vybudovať proti vírusu „davovú imunitu“. Podobný prístup zaujala holandská vláda.

Minulý týždeň však britský minister zdravotníctva a sociálnych vecí Matt Hancock uviedol, že to momentálne nie je hlavná priorita britskej politiky.

Talianske márnice sú preplnené. Do ulíc bola povolaná armáda, aby dohliadala na prísny režim (VIDEÁ)
Keďže Taliansko zaujalo pozíciu Číny v najväčšom počte obetí vírusu Covid-19, kapacity talianskych márnic sú preplnené, v dôsledku čoho bola povolaná armáda, aby dohliadala na celonárodnú karanténu a aby tak obmedzila počet ďalších... Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | Timotej Dudka