AKTUALIZOVANÉ: Lekárovi z gynekológie na UNB v Ružinove potvrdili koronavírus
22 | 03 | 2020 I TASR

Na gynekologicko-pôrodníckej klinike Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) v bratislavskom Ružinove ordinoval gynekológ nakazený novým koronavírusom. Na brífingu v nedeľu večer to potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).


"Nemocnica prijala prísne epidemiologické opatrenia a všetky akútne zákroky z kliniky presunuli do nemocníc na Antolskej ulici v Petržalke a na Kramároch," uviedol Krajčí.

Lekár bol v kontakte s ďalšími šiestimi zdravotníckymi pracovníkmi u ktorých podľa Krajčího automaticky pristupujú ku karanténnym opatreniam a testovaniu.

Matovič požiada na pondelkovej vláde o odvolanie predsedu Správy štátnych hmotných rezerv Kičuru
Predseda Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetán Kičura nemá dôveru vlády, premiér Igor Matovič (OĽaNO) na pondelkovom (23. 3.) rokovaní vlády požiada ministra hospodárstva, aby podal návrh na jeho odvolanie. Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | TASR


Doplnil, že dvaja "nezodpovední lekári" kliniky sa vrátili z lyžovačky v Taliansku, mali príznaky akútneho respiračného ochorenia a pracovali na klinike bez ochranných pomôcok. Výsledky ich testov na koronavírus budú známe okolo 20.00 h večer.

"Všetci pevne veríme, že budú negatívne," povedal Krajčí. Ministerstvo bude verejnosť informovať. Ak by boli výsledky zamestnancov pozitívne, podľa neho bude treba dať do karantény veľmi veľké množstvo zdravotníckeho personálu z ružinovskej kliniky.

Hovorkyňa UNB Eva Kliská doplnila, že nemocnica dezinfikovala kontaminované priestory a v súčasnosti realizujú epidemiologické šetrenie a definovanie všetkých kontaktov ľudí s podozrením na ochorenie COVID-19.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/03/22/v-nedelu-potvrdili-dalsich-sedem-novych-pripadov/