Grécka polícia objavila tajný tunel plný zbraní, tureckí teroristi boli ihneď zatknutí (FOTO)
22 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Grécka polícia zatkla príslušníkov tureckej teroristickej organizácie po odhalení tunela obsahujúceho sklad vojenských zbraní, informuje Breitbart.


Jedenásť členov Revolučnej ľudovej oslobodzovacej strany (DHKP-C) bolo zatknutých pri operácii vykonávanej Gréckou proti-teroristickou agentúrou a Národnou spravodajskou službou. Zatknutých bolo 11 mužov, ktorí sú tureckej národnosti, hoci sa predpokladá, že niektorí sú kurdského pôvodu.

Pri raziách vedených na nehnuteľnosti v Aténach polícia objavila 47 metrový tunel, ktorý obsahoval arzenál zbraní vrátane protitankových striel, granátov, samopalov AK-47 a pištolí.





DHKP-C je krajne ľavicová revolučná komunistická organizácia, ktorú USA, Spojené kráľovstvo, Európska únia a turecká vláda klasifikujú ako teroristickú organizáciu. Strana, ktorá je v Turecku zakázaná, chce zvrhnúť tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a založiť marxistický štát.

Táto organizácia je tiež proti tomu, čo nazývajú „americký imperializmus“, a v minulosti zaútočila na vojenské a diplomatické misie Spojených štátov. Predpokladá sa tiež, že bola zodpovedná za samovražedné atentáty na americkom veľvyslanectve v Ankare.

Medzi zatknutými bol aj 60-ročný muž označený krycím menom „Kostas“, o ktorom sa predpokladá, že bol vodcom teroristickej skupiny. Kosas bol v roku 2013 zatknutý za pokus o pašovanie nákladu výbušnín a zbraní loďou z Grécka do Turecka.

V roku 2017 bolo deväť členov DHKP-C zatknutých po teroristických obvineniach v Grécku pred štátnou návštevou prezidenta Erdogana. Podľa údajov New York Times však boli všetky obvinenia zrušené v minulom roku.

Hlavný lekár štátnej nemocnice v Moskve tvrdí, že pandémia Covid-19 bude trvať ešte 6 mesiacov
Pandémia koronavírusu sa stala celosvetovou katastrofou, nakoľko počet obetí neúnavne rastie a milióny ľudí je nútených žiť v uzavretej karanténe, čo mnohých viedlo k premýšľaniu o tom, ako dlho môžeme očakávať, že tieto okolnosti... Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | Timotej Dudka