Vedci vyvíjajú látku, ktorá zabije koronavírus do 20 minút (VIDEO)
21 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

Spoluzakladateľ a CEO laboratória Distributed Bio Dr. Jacob Glanville tvrdí, že ich delia už len tri až štyri týždne od vytvorenia terapeutickej protilátky voči koronavírusu. Rozhovor s ním zverejnil portál foxnews.com.


„Snažíme sa prispôsobiť protilátky tak, aby rozpoznali a neutralizovali nový vírus. Šlo by kvázi o akýsi krok dopredu, ešte účinnejší ako vakcína. Namiesto nej poskytneme okamžitú protilátku, ktorá asi do 20 minút vírus zneškodní," hovorí Američan Glanville.

https://www.foxnews.com/media/dr-jacob-glanville-antibody-neutralize-coronavirus

Keď laboratórium protilátky vyvinie, na skúšku ich poskytne armáde a tiež americkému centru United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases.

Doktor Glanville je presvedčený, že „sociálne dištancovanie“ pomáha obmedziť šírenie vírusu, ale na ďalší boj už je potrebný liek. „Určite to pomáha. Teraz sa môžeme cítiť bezpečnejšie ako pred týždňom. Sociálne dištančné opatrenia spomaľujú rast nových prípadov. Problém však spočíva v tom, že ľudia sa nakoniec musia vrátiť do práce. Koronavírus sa zdá byť tak silne infekčný,že si nemyslíme, že skutočne dokážeme pandémiu zničiť iba prostredníctvom sociálneho dištancovania,“ povedal Glanville.

„Nakoniec budeme potrebovať liek, pretože všetky štúdie nazančujú, že táto vec vydrží celý rok a skutočne by sa mohla stať sezónnou. Každý by sa nakoniec nakazil,“ dodal.

Čokoláda, červené víno a zelený čaj... To je trio kľúčových surovín v boji proti koronavírusu
Účinný liek v boji proti koronavírusu ešte de facto neexistuje. Môžeme mať však na dosah látku, ktorá nám v boji s vírusom pomôže. Ide o taxifolín a neuveríte, kde sa vyskytuje. Aj v takých surovinách ako sú červené víno, zelený čaj a čokoláda.... Čítať ďalej
21 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová