Rúško v Londýne nikto nenosí. Absolútne tomu nechápem, hovorí Karlos Vémola
21 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Karlos Vémola (34) sa posťažoval na to, že v Londýne, kde zápasník MMA striedavo žije, nikto nenosí rúška. Na ulici sa vraj na zápasníka so zakrytou tvárou ľudia pozerajú ako na zlodeja. Píše idnes.cz .


"Dneska som nutne potreboval ísť na poštu a ako vidíte, tu v Anglicku je všetko otvorené. Všade davy ľudí. Ľudia sa správajú, ako by sa tu nič nedialo, všetci bez rúška " posťažoval sa Karlos Vémola na Instagrame.

Británia si z koronavírusu nič nerobí, podľa vlády je vraj ešte priskoro na opatrenia
Podľa hlavného poradcu Johnsonovej vlády pre vedu by nebolo správne, keby sa zavádzali tvrdšie opatrenia už teraz. Človek, ktorého názormi sa evidentne Johnson riadi, sa najviac obáva toho, aby ľudia doma neprepadávali depresiám. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | SITA


Ľudia v Anglicku sú podľa neho totálny ignoranti čo sa týka ochrany tváre, a keď si zápasník nasadí rúško, dívajú sa na neho ako na zlodeja.

"Nestačím sa diviť. Fandím vám doma, robíte to dobre. Vďaka tomu, ako sa správame, máme oproti iným európskym krajinám takmer nulovú úmrtnosť. Fandím všetkým, čo rúšku nosia a chránia seba i všetkých ľudí okolo. To, čo sa deje tu, absolútne nechápem. " opisuje Vémola.

Karlos Vémola žije striedavo v Prahe a v Londýne. Na Instagram pridal aj fotografiu svojich detí, ktorým nasadil rúška tiež.



Za svojou najmladšiou dcérou Lili bohužial v súčasnosti do Prahy vycestovať nemôže. Nechce riskovať, že by ohrozil rodinu v Čechách. So svojou partnerkou, playmate Lelou Ceterovou (30) je preto v kontakte aspoň prostredníctvom sociálnych sietí.

Veľká Británia od utorka zakázala akcie s veľkou účasťou ľudí. Premiér Johnson povedal, že sa občania majú pokiaľ možno vyhnúť kontaktu s ostatnými a pracovať z domova.

Vládny poradca pre vedu Patrick Vallance na pondelkovom brífingu oznámil, že je Británia v rozšírení koronavírusu zhruba tri týždne za Talianskom.

Prvého pacienta s chorobou COVID-19 ohlásila Británia 31. januára, od tej doby tu zomrelo 144 ľudí s touto diagnózou.

Vráťte sa do boja. Veľká Británia prosí 65 000 bývalých zdravotných sestier a lekárov
Británia požiadala 65 000 bývalých zdravotných sestier a lekárov, aby sa vrátili do práce. Nasadí aj študentov posledného roku medicíny, aby bojovali so zdravotnou krízou spôsobenou koronavírusom. Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Mário Martinka