V piatok priletí z Londýna na bratislavské letisko 189 Slovákov
20 | 03 | 2020 I TASR

Lietadlo so 189 Slovákmi priletí z londýnskeho letiska Stansted na bratislavské letisko Milana Rastislava Štefánika približne o 21.00 h. TASR o tom informovala Katarína Remiaš z 1st Class Agency.


Lietadlo vypravila spoločnosť Charter Advisory po koordinácii s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR a Ministerstvom vnútra (MV) SR.

Let z Londýna do Bratislavy bude mať podľa Remiaš špeciálny režim. Počas celého letu musia mať všetci cestujúci tvárové rúška a po prílete pôjdu v koordinácii s MV SR do povinnej karantény, kde každý podstúpi testovanie na ochorenie COVID-19.

"Až na základe negatívnych výsledkov, po pár dňoch, budú prepustení zdraví cestujúci do domácej karantény," uviedla Remiaš. Dodala, že keďže ide o súkromné lety bez financovania tretích strán, náklady si uhradil každý cestujúci sám.

V piatok pribudlo na Slovensku 14 pozitívnych prípadov koronavírusu
V piatok pribudlo na Slovensku 14 nových pozitívnych výsledkov na ochorenie COVID-19. Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | SITA


Záujem o dopravu na Slovensko má podľa spolumajiteľa a generálneho riaditeľa spoločnosti Martina Feča mnoho občanov SR v zahraničí. "Vytvorili sme rezervačný systém, vďaka ktorému sme schopní konsolidovať požiadavky stoviek ľudí tak, aby sme cenu letu znížili čo najviac a podarilo sa nám dostať domov čo najviac ľudí," uviedol Feč. Dodal, že najbližší let poletí v stredu 25. marca zo Spojených štátov amerických a ďalšie lety spoločnosť pripravuje.

"Dôležité je upozorniť, že na palubu nemôžeme pustiť nikoho, kto nepodpíše čestné prehlásenie o svojom zdravotnom stave a nebude sa riadiť platnou legislatívou a prísnymi bezpečnostnými opatreniami," uzavrel Feč.

Vedci sú bližšie k vývoju vakcíny proti koronavírusu. Pomohol superpočítač (VIDEO)
Vďaka najrýchlejšiemu superpočítaču na svete sa podarilo identifikovať chemikálie, ktoré by mohli zabrániť šíreniu nebezpečného vírusu a pomohli s vytvorením očkovacej látky. Správu priniesla CNN. Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová