Stačí jedno zakašľanie a celodenné umývanie rúk je zbytočné, tvrdí lekársky odborník
20 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Zdá sa, že zúrivé umývanie rúk nemá žiadny faktický základ, prehlásil lekár a ocenený novinár Bob Arnot v rozhovore s Larrym Kingom, pričom poznamenal, že najlepšia stratégia na udržanie zdravia je samoizolácia. Informuje portál RT.


Doktor Bob Arnot, bývalý hlavný lekársky korešpondent pre správy NBC a CBS, uviedol, že v súvislosti s koronavírusom existuje mýtus o umývaní rúk, ktorý treba podložiť dôkazmi.

"Môžete si umývať ruky celý deň, ale ak niekto vedľa vás zakašle, aj tak dostanete koronavírus. Nikto zatiaľ nepreukázal, že by ho ľudia dostali z toho, že sa dotknú nejakého povrchu," prehlásil lekár Bob Arnot.



Arnot tiež vyjadril nesúhlas s tým, že by sa pri zdravení mali podať lakte namiesto rúk.

„Pozdrav s lakťami nefunguje, pretože ak sa chcete udržať zdravý, mali by ste dodržiavať vzdialenosť aspoň 2 metre od iných ľudí,“ dodal doktor. Zdôraznil tiež, že samoizolácia je zďaleka najobozretnejšou taktikou, ako sa vyhnúť chorobe, pričom poznamenal, že ak by každý zostal doma tri týždne, vírus by „úplne vyhorel“.

Koronakríza vplýva aj na Netflix a YouTube. V Európe sa znížila kvalita prenosu.
Po Netflixe sa aj portál YouTube prispôsobuje na rastúce nároky používateľov, ktorí zostali doma. Zaťaženie siete zvyšujú najmä intenzívnejšia práca z domu, vypracovávanie domácich úloh, zákaz vychádzania a zatvorené školy počas pandémie... Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Peter Paľonder