Župan Droba zavádzal o apartmáne v Kočnerovom hoteli na Donovaloch
19 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

Bratislavský župan Juraj Droba sa podľa všetkého vyhol povinnosti priznať svoje nehnuteľnosti v majetkovom priznaní verejného funkcionára.Marian Kočner ho v minulosti označil za majiteľa apartmánu v jeho hoteli na Donovaloch. O týchto skutočnostiach informovali aktuality.sk.


Kočner v SMS správe, ktorú poslal predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi, označil Drobu v roku 2012 za majiteľa apartmánu v Residence Hoteli. „De jure som ten apartmán nekúpil, bol celý napísaný na môjho kamaráta, ale de facto som jeho 50-percentným spolumajiteľom,“ opísal Droba o päť rokov neskôr svoj vzťah k spomínanému apartmánu denníku SME.





Portál aktuality.sk pripomína, že  napriek tomu, že Droba sa vtedy označil za polovičného vlastníka apartmánu na Donovaloch, túto skutočnosť v majetkovom priznaní neuviedol. Podobne to bolo aj s apartmánmi v Smokovci a rakúskom Semmeringu. Oficiálnym majiteľom bol podľa katastra Peter Lím, reálne však polovica patrila Drobovi.




Droba dnes uvádza, že jeho vyjadrenie pre denník SME bolo nepresné. Apartmány vraj nevlastní, len kamarátovi Límovi požičiaval peniaze na kúpu. „V minulosti som sa nepresne vyjadril, keďže som ich kúpu pomohol financovať. V tomto zmysle som sa cítil ako spolumajiteľ,“ uviedol.

O pohľadávke voči Petrovi Límovi, na ktorého je napísaný apartmán na Donovaloch, však v jeho majetkovom priznaní tiež nie je žiaden záznam.

Dôchodca netušil, že harabinovcom na kamapaň požičal 100-tisíc. Dozvedel sa o tom až z webu
75. ročný dôchodca Štefan Vavro mal strane Vlasť Štefana Harabina požičať dokopy až 100-tisíc eur. Sám však o tom nevedel. Čítať ďalej
19 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok