Dve mladé Češky, nakazené koronavírusom, poslali varovný videodkaz (VIDEO)
19 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

Petra a Eva zostali uväznené doma s nebezpečnou nákazou. Nahrali a zverejnili video, ktoré dokazuje, v akej ťažkej situácii sa zrazu ocitli.


Obe zavreté doma, choré a vysilené opísali, ako sa mohli pravdepodobne nakazili, aké mali príznaky a čo im odporučili zdravotníci. Popisujú aj utrpenie celého priebehu choroby. Nekupujte si jedlo, ktoré treba variť, odkazujú. Nebudete mať silu ani sa najesť.

"Asi šesť dní dozadu som sa zobudila ráno s horúčkou," začala svoje rozprávanie Eva. Mala 39, bolo jej strašne zle, rozhodla sa zavolať svojej doktorke. Tá ju však odkázala na linku 112. Mladá, vyľakaná žena tak urobila, no na druhej strane jej vraj povedali, že pokiaľ sa nedusí a nejde jej o život, nemôžu jej pomôcť.

"Mala som zavolať na hygienickú stanicu, no dovolať sa tam bola šialenosť." Podarilo sa jej to po viac než štyroch hodinách. Pokiaľ nebola v zahraničí, vraj nemá nárok na nič a má sa obrátiť na svoju lekárku.

Eva teda bola u praktickej doktorky, prišla s rúškom. Lekárka ju vysmiala s tým, že to nosiť nemusí. Neobjavila u nej žiadne vážne ochorenie. No po neutíchajúcich ťažkostiach sa mladá Češka rozhodla ísť na pohotovosť.

Tam ju zas vyhrešili, prečo rúško nemá. Doktorka sa zľakla, že ju zrejme nakazila. Eva tvrdí, že až potom si lekárka dala ochranný oblek. Urobili jej konečne test, zistili, že je pozitívny na koronavírus.

Jej spolubývajúca Petra má rovnaké príznaky: strašné bolesti hlavy, napadnuté dutiny, škrabanie v krku, škrabanie na prieduškách. "Ale asi pľúca, to je najhoršie," uviedla vo videu.

Obe dievčiny popísali celý priebeh od momentu nakazenia, až po súčasnosť, kedy už obe vedia, že choroba je na ústupe. Video už videlo množstvo tisíc divákov.



Štúdia z Talianska: Na COVID-19 zomierajú ľudia s vážnymi diagnózami
Drvivá väčšina úmrtí, ku ktorým v Taliansku došlo v dôsledku nového koronavírusu, má jednoznačnú súvislosť s ďalšími vážnym ochoreniami. Štúdia Národného inštitútu zdravia so sídlom v Ríme tak vrhá na situáciu nové svetlo. Informuje... Čítať ďalej
19 | 03 | 2020 | Natália Sollárová