Sociálne médiá v šoku. Vo Veľkej Británii prebiehajú obrovské koncerty počas pandémie koronavíru
18 | 03 | 2020 I Mário Martinka

Aj napriek rastúcemu rozšíreniu koronavírusu v Británii, skupina Stereophonics z Welsu, zorganizovala minulý víkend tri koncerty pred desiatkami tisíc fanúšikov.


Čínski používatelia sociálnych médií zostali ohromení, keď zbadali obrázky veľkých koncertov, ktoré usporiadala skupina Stereophinics, ktorá v Spojenom kráľovstve napriek eskalujúcej kronavírovej kríze v krajine pokračuje vo svojom turné, píše scmp.com

Všetky koncerty v Číne a vo zvyšku Ázie sú totiž už niekoľko mesiacov zrušené a dokonca veľké festivaly ako Coachella a South by Southwest v Spojených štátoch vyhlásili, že sa konať nebudú. Napriek tomu Stereophonics vystúpila minulý piatok v Manchestri a cez víkend v Cardiffe, tisíce ľudí prišli na všetky koncerty.

Používatelia internetu v Číne ostali v šoku, keď sa na stránke Weibo objavil klip z jedného z vystúpení v Cardiffe. Na stránke sa objavili komentáre ako „Nemám žiadne slová, želám im veľa šťastia“, „Spojené kráľovstvo v krátkom čase dobehne Taliansko“. „Nepýtajte sa na pomoc Číny, keď sa veci začnú zhoršovať. Dostali ste sa do tohto chaosu. “

https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2020/03/15/4775523960912001062/640x360_MP4_4775523960912001062.mp4

 

Dokonca aj veľa fanúšikov skupiny bolo prekvapených, že sa toto podujatie konalo napriek tomu, že britské úrady potvrdili už skoro 2 000 prípadov koronavírusu a v krajine zomrelo 60 ľudí.

Skupina obhajovala svoje rozhodnutie pokračovať v koncertoch vo vyhlásení pre britský hudobný časopis NME.

"Spolu so zvyškom krajiny sme vo štvrtok večer sledovali, ako predseda vlády a hlavný vedecký a lekársky úrad informujú národ o vládnej politike a poradenstve pre koronavírus." Vláda Spojeného kráľovstva zastávala názor, že v tejto fáze nebolo potrebné zakázať veľké verejné zhromaždenia.

"Na základe týchto pokynov sme pokračovali v posledných troch vystúpeniach po Veľkej Británii v piatok, sobotu a nedeľu, takisto ako sa udialo aj mnoho ďalších podujatí v zábavnom priemysle."

Iné britské kapely ako Blossoms a Idles však kvôli pandémii koronavírusu odložili koncerty a vystúpenia vo Veľkej Británii.

Núdzový stav rozšírila vláda na celý sektor zdravotníctva
Rozhodla o tom v stredu vláda. Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | Peter Haluza, TASR