Nový minister školstva bude musieť riešiť situáciu s novým koronavírusom,tvrdí Lubyová
18 | 03 | 2020 I SITA

Nový minister školstva, vedy, výskumu a športu, ktorým by sa mal stať Branislav Gröhling (SaS), bude musieť v prvých dňoch riešiť mimoriadnu situáciu, v ktorej sa ocitli školy, žiaci a učitelia v dôsledku šírenia nového koronavírusu. Pre TASR to uviedla dosluhujúca šéfka rezortu školstva Martina Lubyová (SNS).


Okrem toho by sa mal podľa nej zamerať aj na úlohy, ktoré sú obsiahnuté v Národnom programe rozvoja výchovy a vzdelávania. Lubyová pripomenula, že výber nového ministra je rozhodnutím novej vládnej koalície politických strán, ktoré dostali mandát od občanov.

Lubyová uviedla, že počas svojho skráteného obdobia vo funkcii využila čas na riešenie všetkých akútnych oblastí, akými boli eurofondy či zvyšovanie platu učiteľov, ale zamerala sa aj na analýzu potrieb na ďalších desať rokov v spomínanom Národnom programe rozvoja výchovy a vzdelávania. Zároveň želá svojmu nástupcovi všetko dobré, rovnako aj úspechy pri plnení úloh a potrieb rezortu.

Kyselica by mohol na MV riešiť hĺbkovú reformu
OĽaNO sa rozhodlo nominovať Romana Mikulca za ministra vnútra aj preto, že nepôsobil v rezorte vnútra. Dezignovaný premiér Igor Matovič tvrdí, že je dobré, aby rezort prišiel upratať človek, ktorý v ňom nepracoval. Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | TASR


Akútne problémy škôl a školských zariadení v súvislosti s novým koronavírusom je pripravený riešiť budúci minister školstva Gröhling. "Od prvého dňa sme pripravení riešiť vzniknutú situáciu konkrétnymi krokmi, ktoré budú nápomocné tak učiteľom a rodičom, ako aj žiakom.

Budem robiť všetko pre to, aby sme ochránili zdravie žiakov, učiteľov aj rodičov, dokončili školský rok a umožnili žiakom prejsť do ďalšieho ročníka, respektíve na strednú školu a vysokú školu. Rezort školstva však čakajú aj iné výzvy - ako je zvýšenie platov učiteľov, otvorenie trhu s učebnicami či skvalitnenie škôl," uzavrel Gröhling.

Španielska polícia zastavuje civilistu v kostýme dinosaura, ktorý nerešpektuje povinnú domácu karanténu (VIDEO)
Na videu je vidieť, ako polícia v juhovýchodnom Španielsku, v meste Murcia, zastavuje muža, ktorý kráčal po ulici oblečený v kostýme dinosaura počas povinnej domácej karantény v krajine, informuje HuffPost. Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | Timotej Dudka