Na koronavírus u nás zomrela 84-ročná pozitívne testovaná žena, mala však viacero ochorení
18 | 03 | 2020 I SITA

Niekoľko osôb na Sovensku potrebuje intenzívnu starostlivosť.


Pacientka vo veku 84 rokov, ktorá bola v uplynulých dňoch pozitívne testovaná na koronavírus, zomrela. Na tlačovej besede po zasadnutí vlády to povedal predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD). Zdôraznil však, že žena mala viacero ochorení vrátane arterosklerózy, prekonaného infarktu a srdcového zlyhávania.

Príčinu smrti tak určí až pitva. „Nerád by som bol, aby sa začalo šíriť, že máme prvú obeť,“ povedal premiér. Podľa Pellegriniho naďalej platí, že SR registruje 105 pozitívne testovaných osôb. Z tohto počtu je 35 hospitalizovaných.

Ani jeden stav si nevyžaduje umelú pľúcnu ventiláciu. Niekoľko osôb potrebuje intenzívnu starostlivosť. Premiér dodal, že v poobedňajších hodinách sa ešte môže situácia zmeniť, keďže by mali byť známe výsledky ďalších testov.

Ustanovujúca schôdza parlamentu bude za prísnych bezpečnostných opatrení
Ustanovujúca schôdza Národnej rady (NR) SR, na ktorej sa noví poslanci v piatok 20. marca ujmú svojich mandátov, sa bude konať za prísnych bezpečnostných a preventívnych opatrení. Zasadnutie sa začne o 9.00 h, médiá ani verejnosť naň prístup nebudú... Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | TASR