Ministerstvo zdravotníctva SR spresnilo, kde sa vyskytli ďalšie prípady nového koronavírusu
18 | 03 | 2020 I TASR

Na Slovensku pribudlo z utorka (17. 3.) na stredu zatiaľ osem nových prípadov ochorenia COVID-19, 70 testovaných vzoriek bolo negatívnych. Celkový počet tak stúpol na 105 pozitívnych vzoriek, negatívnych je 1886. Po stredajšom rokovaní vlády o tom informoval dosluhujúci predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD).


Ministerstvo zdravotníctva (MZ) spresnilo, v ktorých lokalitách sa nové prípady objavili. V utorok popoludní pribudlo 13 nových prípadov. Ide o dvoch mužov a dve ženy v domácej izolácii v Bratislave. Ďalej ide o muža, ktorý sa nachádza v domácej izolácii v Nových Zámkoch, či o ženu v domácej izolácii v Prešove.

Žena hospitalizovaná v Nitre mala kontakt s osobou, ktorá bola v Maďarsku. Hospitalizovaná je aj žena z Ružomberka. Ďalším nakazeným je dievča, dieťa, ktoré je v domácej izolácii v Bratislave. Tiež pribudli prípady v Budmericiach, kde sa v domácej izolácii nachádzajú žena, muž a dieťa – dievča. Hospitalizovaný bol aj muž z Revúcej.

AKTUÁLNE: Matovič predstavil mená členov novej vlády
Podpredsedníčka strany Veronika Remišová bude vicepremiérka a ministerka na novom ministerstve pre regionálny rozvoj a investície. Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | Peter Haluza, TASR


V rámci nových prípadov, ktoré sa potvrdili v stredu, ide o ženu a muža v domácej izolácii v Bratislave s cestovateľskou anamnézou (Poľsko). Pribudol aj muž, ktorý je v domácej izolácii v Banskej Štiavnici s cestovateľskou anamnézou (Taliansko). Ďalej ide o ženu v domácej izolácii v Bratislave s cestovateľskou anamnézou (Francúzsko). Jeden prípad si vyžadoval hospitalizáciu muža v Košiciach, rovnako v Martine.

Hospitalizovaný bol aj muž z Vrábeľ a žena z Nitry, obaja s cestovateľskou anamnézou v Taliansku.

Talianski vedci začnú s testovaním vakcíny proti COVID-19, zatiaľ na zvieratách
Do týždňa sa v Taliansku začne s predklinickými testami vakcíny proti novému koronavírusu, ktorú vyvinula biotechnologická spoločnosť Takis na báze fragmentu genetického materiálu vírusu. Vakcínu budú testovať na zvieratách. Informovala o tom v... Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | TASR