MIMORIADNE: Akciové trhy sa dnes prudko prepadli
18 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Wall Street čelí ďalšiemu prudkému prepadnutiu, pretože stimulačné opatrenia vlád v reakcii na globálnu koronavírusovú krízu nedokázali zapôsobiť na investorov. Informuje portál RT.


Dnešný obchod na burze s akciami v Londýne, vo Frankfurte a v Paríži zaznamenal taktiež obrovské straty, pričom kľúčové indexy klesli o päť až šesť percent.

Austrálsky S&P/ASX 200 index klesol o viac ako šesť percent, pričom hongkonský index Hang Seng klesol o viac ako štyri percentá a japonský Nikkei 225 klesol o jeden a pol percenta.

Globálne trhy naďalej klesajú a to aj napriek stimulačným opatreniam, ktoré boli vyhlásené centrálnymi bankami na zmiernenie dopadu šírenia koronavírusu.

Federálny rezervný systém USA vo svojom poslednom úsilí o podporu hospodárstva ohlásil dva núdzové úverové programy, ktoré boli naposledy nasadené v reakcii na finančnú krízu v roku 2008. Fed plánuje uvoľniť až 1 bilión dolárov, aby pomohol podnikom získať krátkodobé pôžičky na vyplatenie pracovníkov a financovanie zásob.

Ruský senátor žiada zrušenie všetkých sankcii, aby sa zabránilo globálnej kríze
Covid-19 môže poslať globálnu ekonomiku do zdĺhavej recesie, ale zrušenie všetkých sankcií, ktoré nie sú podporované OSN, by mohlo pomôcť zabrániť katastrofe, tvrdí ruský senátor. Informuje portál RT. Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | Marek Molnár