EÚ vyhlási 30-dňový zákaz vstupu na svoje územie
18 | 03 | 2020 I SITA

Podľa Merkelovej je už teraz isté, že situácia okolo epidémie koronavírusu bude mať "veľmi, veľmi vážne dôsledky" na hospodárstvo európskych krajín.


Lídri Európskej únie sa v utorok večer dohodli prostredníctvom telekonferencie na vyhlásení zatiaľ 30-dňového zákazu vstupu na územie členských krajín EÚ, Nórska, Švajčiarska, Islandu a Veľkej Británie, z ktorého budú existovať výnimky iba "vo veľmi, veľmi obmedzenom rozsahu". V utorok neskoro večer o tom informovala nemecká kancelárka Angela Merkelová. Nemecko podľa kancelárky tento zákaz začína s okamžitou platnosťou aplikovať.

Lídri členských krajín EÚ sa okrem toho podľa Merkelovej dohodli na potrebe zaistiť možnosť dopravy v pohraničných pásmach pre ľudí, ktorí dochádzajú do práce do susednej krajiny, a tiež na potrebe ponechať otvorené hranice pre dopravu tovaru.

Merkelová zdôraznila, že už teraz je isté, že situácia okolo epidémie koronavírusu bude mať "veľmi, veľmi vážne dôsledky" na hospodárstvo európskych krajín.

Koronavírus: Európski lídri si konečne uvedomili závažnosť krízy
Tu sú základné poznatky, ktoré zatiaľ o nákaze máme. Podstatné informácie prináša cs.gatestoneinstitute.org. Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová