Polícia v New Orleans rozháňa kvôli epidémii žúrujúcich turistov (VIDEO)
17 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

V sobotu v noci boli davy na slávnej Bourbon Street v New Orleans rozhorčené, keď policajní dôstojníci vynútili zákaz mestských hromadných zhromaždení uprostred pandémie koronavírusu, informuje HuffPost.






Na záberoch z videa uverejnenom na Twitteri je vidieť pomaly sa pohybujúce policajné autá populárnym turistickým miestom vyzývajúc obyvateľov a turistov, aby šli domov či do svojich hotelov.




„Na príkaz guvernéra a starostky je zakázané zhromažďovať veľké davy ľudí. Vaše konanie ohrozuje verejné zdravie a žiadame vás, aby ste opustili ulice a vrátili sa domov alebo späť do svojho hotela. Ďakujem vám za spoluprácu,“ hlásil jeden z policajných dôstojníkov cez megafón.




V nedeľu večer starostka New Orleans LaToya Cantrellová vydala pokyny pre reštaurácie, bary či iné podniky v meste, aby boli počas pandémie koronavírusu obmedzené a taktiež pre občanov, aby dodržiavali domácu karanténu. Podľa jej výzvy „všetky podniky v meste musia zatvárať o 21:00 a obmedziť svoju kapacitu sedenia o 50%“.




Policajné vymáhanie zákazu zhromažďovania prichádza na pokyn guvernéra Louisiany Johna Bel Edwardsa, ktorý od 16. mája do 13. apríla uzatvára verejné školy a v piatok zavádza obmedzenie všetkých verejných zhromaždení na 250 osôb.


V pondelok ráno prípady COVID-19, choroby spôsobenej novým vírusom, dosiahli 79 v New Orleans a celkovo 114 v celej Louisiane.

Francúzska vesmírna agentúra odložila štarty kozmických rakiet kvôli koronavírusu
Francúzska vesmírna agentúra, ktorej kozmodróm sa nachádza vo Francúzskej Guyane, sa rozhodla pozastaviť všetky štarty kozmických rakiet a tiež uviedla, že má obavy týkajúce sa zdravia v súvislosti s „rýchlym šírením“ smrtiacej epidémie... Čítať ďalej
16 | 03 | 2020 | Marek Molnár