Má Trumpov príspevok o „čínskom víruse“ rasistický podtón? Milióny ľudí ostalo rozhorčených
17 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Prezident Donald Trump v pondelkovom statuse na Twitteri označil vírus COVID-19 za „čínsky vírus“, čím spustil okamžitú vlnu odporu, informuje HuffPost.






Nie je to prvý krát, kedy americký prezident Donald Trump prízvukoval, že globálny problém, ktorý postihol celú planétu, je vinou Číny, pretože tam vznikol a odtiaľ sa rozšíril.

V nedávnom statuse na sociálnej sieti Twitter napísal, že USA budú podporovať odvetvia, „ktoré sú obzvlášť postihnuté čínskym vírusom“. Budeme silnejší ako kedykoľvek predtým," podotkol.



Politici, herci a komentátori po celom svete odsúdili prezidentov status ako xenofóbny opis koronavírusu.“ Mnohí tvrdia, že človek s tak veľkým dosahom a vplyvom by nemal šíriť nenávistné názory, na ktoré môžu doplatiť milióny nevinných Aziatov.





Ľudia zo všetkých kútov sveta odsúdili Trumpov „rasistický" popis vírusu, ktorý si na celom svete vyžiadal viac ako 182 000 ochorení a zabil viac ako 7 100 ľudí.




Americký politik Ted Lieu varoval Trumpa, že ázijskí Američania „budú pravdepodobne čeliť väčšej diskriminácii z dôvodu jeho tweetu nižšie“.





„Zastavte, prosím, zbytočnú rétoriku," dodal. „COVID-19 je teraz americký vírus, taliansky vírus, španielsky vírus. Všetci sme zasiahnutí a všetci musíme spolupracovať.“

Polícia v New Orleans rozháňa kvôli epidémii žúrujúcich turistov (VIDEO)
V sobotu v noci boli davy na slávnej Bourbon Street v New Orleans rozhorčené, keď policajní dôstojníci vynútili zákaz mestských hromadných zhromaždení uprostred pandémie koronavírusu, informuje HuffPost. Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | Timotej Dudka