Internetom sa šíria videá vyrobené iránskymi študentmi, na ktorých pršia baklažány na Teherán (VIDEÁ)
17 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Päť iránskych študentov sa v televíznom prenose ospravedlnilo za výrobu videí, na ktorých je vidieť, ako ľudí v hlavnom meste Iránu ohrozuje baklažán padajúci z neba, informuje BBC.


Videá, ktoré ukazujú zeleninu dopadajúcu na ľudí a autá, sa šírili na perzských sociálnych sieťach. Podľa iránskej tlačovej agentúry Tasnim, bolo päť iránskych študentov zatknutých za „znepokojenie verejnosti“.



V televíznom prenose študenti umenia uviedli, že videá vytvorili pre univerzitný projekt. Reportérovi povedali, že chceli vyskúšať svoje zručnosti so špeciálnymi efektmi. Videá údajne zdieľali iba so svojimi priateľmi a nechceli ich šíriť online.



Irán je podľa údajov vlády jednou z najpostihnutejších krajín v súčasnej zdravotnej kríze. Vírus tam zabil 853 ľudí a infikoval takmer 15 000.

„Bohužiaľ, videá boli zneužité a je nám to veľmi ľúto,“ povedal jeden zo študentov.

Brig Gen Ali Zulqadri, vedúci teheránskych bezpečnostných síl, v reakcií uviedol, že súhlasí s tým, že videá boli zverejnené „omylom“. Študenti a televízny reportér, ktorý s nimi viedol rozhovor, mali na sebe masky, pravdepodobne ako prevenciu proti koronavírusu.

Jediným spôsobom, ako chrániť starších väzňov pred koronavírusom, je ich prepustenie
Vzhľadom na smrteľné ohrozenie mnohých starších väzňov v USA sa uvažuje o myšlienke, že ich predčasne prepustia, nakoľko sa smrtiaci vírus šíri aj vo väzniciach, informuje HuffPost. Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | Timotej Dudka