Deti nahradili školu alkoholom, niektoré upadli do bezvedomia
17 | 03 | 2020 I Natália Sollárová

Napriek opatreniam proti novému koronavírusu zaznamenali strážnici v českých uliciach skupinky školákov, ktorí boli pod vplyvom alkoholu. Niektorí z nich mali tak vysoké promile, že upadli do bezvedomia. Správu priniesli idnes.cz.


Mestská polícia v Brne riešila koncom minulého týždňa hneď tri takéto prípady. Hovorca brnenských strážnikov Jakub Ghanem uviedol, že pri svojej práci majú občas dočinenia s opitou mládežou, ale v takomto rozsahu a za taký krátky čas je to neobvyklé.

Vo štvrtok riešili prípad dievčaťa v Bohuniciach. Svedok nahlásil, že ležala na zemi a jej spoločník sa ju márne snažil zodvihnúť. Strážnici zistili, že má len 13 rokov a namerali jej 2,8 promile alkoholu. Jej vrstovník mal 1,1 promile. Údajne popíjali vodku zmiešanú so slivovicou a chceli tak riešiť rodinné problémy dievčaťa.

Česká vláda odporučila ľuďom nad 70 rokov, aby neopúšťali svoje domovy
Česká vláda zakázala od polnoci z nedele na pondelok voľný pohyb ľudí v krajine. Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | TASR


Na severe Brna zas našli v  kríkoch bezvládne ležať 14-ročné dievča. Keďže chvíľami strácalo vedomie, strážnici jej privolali záchrannú zdravotnú službu. Rozrušený a mierne podnapitý 15-ročný chlapec, ktorý sa zdržiaval v jej blízkosti prezradil, že si spolu dávali vodku.

Policajti museli zasahovať aj v prípade 17-ročného mladíka, ktorého sa v trolejbuse márne snažila prebrať jeho uplakaná priateľka. V krvi mal 3 promile alkoholu. Chlapec bol v takom stave, že ho po základnom ošetrení odviezli do nemocnice.

Či množstvo mladých pod vplyvom alkoholu priamo súvisí s uzatvorením škôl kvôli novému koronavírusu je zatiaľ otázne. Ghanem však uviedol, že hliadky mestskej polície zaregistrovali, že počas minulého týždňa sa v uliciach pohybuje viac skupiniek školákov ako zvyčajne.

Šírenie koronavírusu je cenou za Schengen a globalizovaný svet, tvrdí Klaus
Podľa exprezidenta Českej republiky (ČR) Václava Klausa buďe mať koronavírus enormné ekonomické dopady. Zraniteľnosť dnešného sveta vidí najmä v globalizácii. Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok