Na Slovensku pribudlo v pondelok 11 prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 72
16 | 03 | 2020 I TASR

Na Slovensku pribudlo v pondelok 11 prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 72.


Po zasadnutí ústredného krízového štábu to oznámil predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že doteraz celkovo 1523 vyšetrených má negatívny nález.

Ministerstvo zdravotníctva následne spresnilo, že v pondelok bolo 11 pozitívnych a 148 negatívnych vzoriek. Medzi pozitívnymi 11 prípadmi je žena z okresu Trnava, muž z okresu Trenčín, muž z okresu Pezinok, dvaja muži z okresu Svidník, dieťa v okrese Prešov, žena a muž v okrese Košice, žena z okresu Rožňava, muž z okresu Liptovský Mikuláš a muž z okresu Sobrance.

Pellegrini tvrdí, že opatrenia, ktoré vláda doteraz prijala, prípadne v najbližších dňoch ešte príjme, zmiernia nárast počtu nakazených a tých, ktorí si budú vyžadovať intenzívnu zdravotnú starostlivosť.

Núdzový stav sa má rozšíriť na všetky segmenty zdravotníctva
Núdzový stav, ktorý od pondelka platí pre štátne nemocnice, sa má rozšíriť na všetky segmenty, ktoré sa týkajú zdravotníctva, bez ohľadu na vlastníctvo. Rozhodnúť sa má o tom v stredu (18. 3.). Uviedol to predseda vlády SR Peter Pellegrini... Čítať ďalej
16 | 03 | 2020 | TASR