Koronavírusu sa boja už aj teroristi. ISIS svojim bojovníkom odporúča, aby sa vyhli Európe
16 | 03 | 2020 I Jaroslav Fabok

Teroristická skupina Islamský štát (ISIS) dlhodobo pokračovala vo výzvach, aby jej prívrženci útočili na európske mestá. Situácia sa však po vypuknutí pandémie vírusu COVID-19 začala radikálne meniť.


Noviny The Times prišli s informáciou, podľa ktorej špičky v radoch ISIS vyrukovali s novým súborom smerníc. Tie po novom členom ISIS odporúčajú, aby sa držali ďalej od epicentier epidémie koronavírusu. Zároveň si podľa smerníc majú zakrývať ústa pri zívaní či kýchaní a často si umývať ruky. 


Nový súbor opatrení, v ktorého rámci je Európa identifikovaná ako „oblasť s prítomnosťou pandémie“, má byť v súlade s právom šaría. Lídri teroristického zoskupenia označujú z tohto dôvodu aktuálnu situáciu za „Boží trest“.


Kráľovná Alžbeta II. opustila kvôli šíreniu koronavírusu Buckinghamský palác
Alžbeta II. (93) opustila preventívne kvôli šíreniu koronavírusu Buckinghamský palác. Stalo sa tak po štvrtkovom krízovom zasadnutí kabinetu Borisa Johnsona. Anglickú kráľovnú následne previezli do jej sídla vo Windsore. Čítať ďalej
16 | 03 | 2020 | Miroslav Tóth

Zdraví jedinci by nemali vstupovať do oblastí, v ktorých je už epidémia rozšírená a nakazené osoby by tieto oblasti nemali opúšťať,“ píše sa v aktuálnej smernici. Podľa ich interpretácie totiž choroby nevznikajú a nešíria sa samé od seba, ale šíria sa na základe Božej vôle.


Vzniku súboru opatrení, prostredníctvom ktorých chcú teroristické špičky chrániť svojich nasledovníkov, predchádzalo vyjadrenie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Podľa tvrdenia WHO je Európa aktuálne epicentrom celosvetovej pandémie.


Najbohatší ľudia sveta utekajú pred koronavírusom. Smerujú do bunkrov a krajín, v ktorých je najmenej nakazených
Najbohatší ľudia na planéte sa začínajú izolovať pred šíriacim sa vírusom COVID-19. K dispozícii majú aj súkromných lekárov a sestričky. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok