Prírodné liečebné kúpele a kúpeľné liečebne sa nezatvárajú
15 | 03 | 2020 I SITA

Prírodné liečebné kúpele a kúpeľné liečebne sa nezatvárajú. Na základe návrhu lekára tak pacienti aj naďalej dostanú svoju liečbu.


Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR však zavrel prevádzky verejného stravovania, napríklad cukrárne, bistrá, kaviarne či bary. Otvorené zostávajú reštaurácie a stánky s rýchlym občerstvením, ale len od 6:00 hod. do 20:00 hod. Zatvorené sú wellness centrá vrátane bazénov v ubytovacom zariadení, prevádzky zábavného charakteru, ktorými sú napríklad kasína, kiná a iné prevádzky voľnočasového charakteru.

Príkladom sú lyžiarske strediská či rekondičné pobyty. V obchodnom dome môžu byť cez víkend otvorené iba lekáreň, predajňa potravín, reštaurácia, stánok s rýchlym občerstvením, drogéria a novinový stánok. Nerešpektovanie tohto opatrenia sa môže pokutovať sumou do 20-tisíc eur. Vyplýva to z opatrenia ÚVZ SR.

Stánky s rýchlym občerstvením môžu byť otvorené len od 6.00 h do 20.00 h
Medzi opatrenia súvisiace s výskytom ochorenia COVID-19 patrí aj zatvorenie kúpeľov a wellness v hotelových zariadeniach na Slovensku. TASR to v piatok potvrdil hovorca Ministerstva vnútra SR Petar Lazarov. Nariadenie platí od piatka až do... Čítať ďalej
13 | 03 | 2020 | TASR


Do odvolania sa tiež zakazuje prevádzka prírodných a umelých kúpalísk, telovýchovno-športových zariadení, zariadení starostlivosti o ľudské telo, zariadení pre deti a mládež vrátane zariadení starostlivosti o deti do 3 rokov veku okrem zariadení sociálnych služieb, zariadení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately a špeciálnych výchovných zariadení.

ÚVZ SR vydal opatrenie z dôvodu vyhlásenia mimoriadnej situácie na území Slovenska a pandémie ochorenia COVID-19 vyhlásenej 11. marca generálnym riaditeľom Svetovej zdravotníckej organizácie. Ústredný krízový štáb, ktorý je koordinačným orgánom vlády na riešenie krízovej situácie mimo času vojny a vojnového stavu, nariadil vyššie uvedené režimové opatrenia s účinnosťou od 13. marca.

V Banskej Bystrici ľudí bez rúška neodvezie autobus ani trolejbus
V Banskej Bystrici bude od pondelka 16. marca do vozidiel verejnej hromadnej dopravy povolený vstup len cestujúcim, ktorí sa budú chrániť rúškom, prípadne šálom, šatkou, alebo inou vhodnou alternatívou. Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | SITA