Polícia po razii v Atómovej elektrárni Mochovce vyšetruje sedem trestných vecí
15 | 03 | 2020 I SITA

Špecializovaný policajný tím “Elektro“ po razii v Atómovej elektrárni Mochovce vyšetruje aktuálne sedem trestných vecí. Tie sa týkajú rôznorodej trestnej činnosti.


"Ide o trestné činy podvod, porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku, zvýhodňovanie veriteľa a iné,“ povedal pre agentúru SITA hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Všetky vyšetrované trestné činy sú späté s dostavbou tretieho a štvrtého mochoveckého bloku.

V súčasnosti sú obvinené štyri fyzické osoby a jedna právnická osoba. Podľa Slivku sa preveruje aj množstvo iných podozrení. "Pripomíname, že sú vykonávané všetky do úvahy prichádzajúce úkony na ich verifikáciu a v prípadoch, kde sa potvrdí spáchanie trestného činu, aj na vyvodenie zodpovednosti voči konkrétnym osobám,“ podotkol Slivka.

Epicentrom nákazy je teraz Európa. Česko má rovnaký počet nových prípadov ako Čína
Epicentrom svetovej pandémie koronavírusu sa teraz stala Európa. Prehlásil to šéf Svetové zdravotníckej organizácie (WHO). Najnovšie čísla ukazujú, že v Európe je každý deň viac novo nakazených, ako to bolo v Číne behom januára a februára. Správu... Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová


Posun je podľa neho zreteľný v tom, že počas minulého roka zrealizoval Špecializovaný tím tri policajné akcie a tento rok ďalšiu. "Pričom všetky z nich majú konkrétne výsledky znamenajúce posun vo vyšetrovaní, prípadne obvinenie konkrétnych osôb,“ konštatoval Slivka.

Policajti mali ostatnú raziu v Mochovciach minulý týždeň. Týkala sa dostavby dvoch nových jadrových blokov. Ako informovala polícia, poškodené mali byť samotné Slovenské elektrárne, ktoré v súčasnosti dostavujú tretí a štvrtý blok mochovskej elektrárne.

V kauze prípravy vraždy podnikateľa rozhodnú o druhom z dvojice súdených bratrancov na Najvyššom súde
Najvyšší súd SR by mal v stredu rozhodovať o odvolaní Jaroslava D., ktorý je súdený za prípravy vraždy spoločníka v podnikaní. Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | SITA


Prostredníctvom viacerých spoločností boli vraj na dostavované bloky jadrovej elektrárne dodávané rôzne materiály, ktoré nezodpovedali kvalitatívne, z hľadiska ich zloženia, výrobného postupu alebo pôvodu materiálu, za ktorý boli vydávané a za ktoré poškodená spoločnosť aj zaplatila.

Dvojdňovú policajnú raziu v Mochovciach potvrdili aj samotné Slovenské elektrárne. Pri jednej z plánovaných kontrol, ktoré prebiehajú na stavbe 3. a 4. bloku v Mochovciach, bol podľa Slovenských elektrární identifikovaný nesúlad v kvalite dodaného materiálu.

"Následne začalo komplexné interné preverovanie komponentov pochádzajúcich od dodávateľa tohto materiálu, ktoré Slovenské elektrárne priebežne vyhodnocujú,“ uviedol pre agentúru SITA pred týždňom hovorca Slovenských elektrární Miroslav Šarišský s tým, že po ukončení kontrol posúdia ďalšie kroky a vyvodia voči zodpovedným dôsledky.

AKTUALIZOVANÉ: Jankovská ide do väzby spolu s Cvikovou, Molnárom, Palášthyhom a Mojtom
-Aktualizované 14.03.202O o 21:50. Sudcovia Monika J., Denisa C., Eugen P., Richard M. a advokát Miroslav M. idú do väzby. Všetci budú stíhaní väzobne pre možné ovplyvňovanie svedkov a Miroslav M., Eugen P. a Richard M. aj pre možné pokračovanie v... Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | SITA