Ošiaľ z Matoviča vystriedal strach z Matoviča
15 | 03 | 2020 I Slavěna Vorobelová

Autorka je aktívnou političkou


Situácia v EÚ sa v dôsledku prebiehajúcej pandémie koronavírusu každým dňom zhoršuje a infikovaní ľudia pribúdajú exponenciálne. Kroky, ktoré podniká dosluhujúca vláda, pod vedením premiéra Petra Pellegriniho, sú pre ochranu obyvateľstva maximálne prospešné a jednotlivými preventívnymi opatreniami sa dokonca inšpirujú aj vlády susedných krajín.

V týchto ťažkých časoch sa dosluhujúci premiér Pellegrini každý deň prihovára k obyvateľom, poskytuje im nevyhnutné informácie, upokojuje ich, žiada ich o zodpovednosť a spolupatričnosť. Na rozdiel od prezidentky Čaputovej, ktorú zaujíma len urýchlené zostavenie novej vlády s ústavnou väčšinou.

Každý, kto má v hlave aspoň štipku zdravého rozumu, musí vidieť zodpovednosť a rozvahu, ktorú na konci svojho funkčného obdobia preukazuje dosluhujúci premiér. Patrí mu za to vďaka celého Slovenska.

Zarážajúce však je ako sa správa deklarovaný nový premiér Matovič, ktorý ešte premiérom ani nie je. Nestráni sa útokov voči dosluhujúcemu premiérovi, nestráni sa šíriť dezinformácie medzi značne panikáriace obyvateľstvo a snaží sa vyvolávať škandály, ktoré sú pohonnými hmotami jeho popularity a zatiaľ len jeho jediné politické a spoločenské výsledky a uplatnenie.

Predpovede o Rusku sa začínajú napĺňať
Rozvoj Ruska má byť nádejou pre celý svet. Uviedol portál Otvetin.ru. Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


Aj napriek tomu, že razantné kroky, ktoré prijala dosluhujúca vláda sú inšpiratívne pre celú EÚ, pre Matoviča a jeho politických kumpánov sú príležitosťou na útočenie a spochybňovanie ich správnosti aj napriek tomu, že o ich spôsobilosti posudzovať tieto kroky sa dá iba pochybovať. Mentálne schopnosti pána Matoviča a jeho politických kumpánov boli najviac badateľné asi pri tom senzačnom vyhlásení principála cirkusu, že telekomunikační operátori sú ochotní poskytovať údaje o pohybe obyvateľov vracajúcich sa zo zahraničia.

Už aj laikovi musí byť jasné, že takýmito informáciami disponujú naše tajné služby a osoby, ktoré sú na to oprávnené, ich pri svojich rozhodnutiach aj zohľadňujú. Medzi tieto osoby patria aj premiér Pellegrini a ministerka vnútra Saková. Takže jediná možnosť ako si vysvetliť správanie Matoviča je, že po senzačnom víťazstve, kedy svojimi hereckými výkonmi pobláznil 25% zúčastnených voličov, sa v dôsledku vypuknutia pandémie ošiaľ z Matoviča začal vytrácať a vystriedala ho pokora a do očí bijúca zodpovednosť Petra Pellegriniho, čo Matovičova mentálna nestabilita vyhodnotila ako ohrozenie.

Krízový plán, ktorý Matovič ponúka, je ním osvedčené vyvolávanie škandálov na tému "lebo Fico, lebo Smer, lebo Pellegrini".

Ďalej tu Matovič bulvarizuje situáciu vyhláseniami, že takúto situáciu krajina od vojny nezažila. O akej vojne to hovorí? Veď posledná vojna na našom území bola II. svetová a tú dobu zažili ľudia, ktorých dnes počítame na zopár tisíc a tvoria tú najstaršiu časť našej populácie.

Pevne verím, že plány na prekonanie pandémie, ktoré sa nám chystá premiér Matovič ponúknuť, nie sú založené na týchto jeho blúzneniach a pocitoch úzkosti z nedostatku pozornosti. Pretože, ak áno, tak by sa obyvatelia mali začať vážne obávať o budúcnosť našej krajiny.

Na záver už len pár krátkych pripomienok:

  • Peter Pellegrini ukázal, že nie je žiadny zastupujúci premiér a bábka vo Ficových rukách.

  • Prečo sa doteraz prezidentka Čaputová neprihovorila a neupokojila panikáriace obyvateľstvo?

  • Skutočná bábková vláda nás ešte len čaká a je zarážajúce, s akou enormnou snahou a podporou prezidentky sa napriek všetkým nezhodám snažia získať ústavnú väčšiu, zatiaľ čo sa na území EÚ vyloďuje americké vojsko s ťažkou bojovou technikou.

  • EÚ je momentálne svetovým epicentrom globálnej pandémie, nachádzame sa v rastúcom trende počtu infikovaných ľudí a u nás ide urýchlene, za každú cenu, prebrať moc vláda, ktorej hlavné postavy majú skúsenosti akurát s tým ako vládu položiť.


Epicentrom nákazy je teraz Európa. Česko má rovnaký počet nových prípadov ako Čína
Epicentrom svetovej pandémie koronavírusu sa teraz stala Európa. Prehlásil to šéf Svetové zdravotníckej organizácie (WHO). Najnovšie čísla ukazujú, že v Európe je každý deň viac novo nakazených, ako to bolo v Číne behom januára a februára. Správu... Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová