Ohrození koronavírusom nie sú iba starší ľudia, ukazujú nové dáta z Francúzska
15 | 03 | 2020 I SITA

 Nové údaje z Francúzska, kde v posledných dňoch strmo stúpa počet potvrdených nakazení koronavírusom, čiastočne spochybňujú doterajšie štatistiky, podľa ktorých sú novým koronavírusom ohrození najmä tí najstarší, a ľuďom v mladšom či strednom veku by nemali hroziť vážnejšie komplikácie.


Podľa šéfa francúzskej národnej zdravotníckej agentúry Jéromeho Salomona je však viac ako polovica z 300 ľudí, ktorí momentálne ležia na jednotkách intenzívnej starostlivosti vo Francúzsku s koronavírusom, vo veku nižšom ako 60 rokov.

Bližšie informácie o týchto pacientoch a ich vekovom rozložení Salomon zatiaľ neposkytol. Tieto údaje však nezapadajú do doterajších dát, hovoriacich o tom, že respiračné ochorenie COVID-19, ktoré nový koronavírus vyvoláva, má vážny priebeh najmä u najstarších ročníkov. Doteraz tomu nasvedčovali aj dáta z Francúzska, kde až 71 z 91 doterajších obetí koronavírusu bolo vo veku nad 75 rokov.

Epicentrom nákazy je teraz Európa. Česko má rovnaký počet nových prípadov ako Čína
Epicentrom svetovej pandémie koronavírusu sa teraz stala Európa. Prehlásil to šéf Svetové zdravotníckej organizácie (WHO). Najnovšie čísla ukazujú, že v Európe je každý deň viac novo nakazených, ako to bolo v Číne behom januára a februára. Správu... Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová


Možným vysvetlením pre vysoký počet ľudí pod 60 rokov na jednotkách intenzívnej starostlivosti by mohla byť prax, ku ktorej museli siahnuť v talianskych nemocniciach, kde sa lekári museli rozhodovať, komu spomedzi nakazených pacientov pomôžu, pričom vyberali tých mladších.

V súvislosti s Francúzskom sa však o takejto praxi, či potrebe zavádzať ju vzhľadom na doterajší počet nakazených, zatiaľ nehovorilo.

Najbohatší ľudia sveta utekajú pred koronavírusom. Smerujú do bunkrov a krajín, v ktorých je najmenej nakazených
Najbohatší ľudia na planéte sa začínajú izolovať pred šíriacim sa vírusom COVID-19. K dispozícii majú aj súkromných lekárov a sestričky. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok