Matovič ako designovaný premiér nemá všetky informácie o koronavíruse, ktoré má k dispozícii dosluhujúca vláda
15 | 03 | 2020 I SITA

Designovaný premiér Igor Matovič nemá podľa svojich slov úplne všetky aktuálne informácie o rozširujúcom sa koronavíruse na Slovensku.


Žiada preto dosluhujúceho predsedu vlády Petra Pellegriniho, aby mu už od pondelka umožnil byť osobne prítomným na každom zasadnutí vlády a Ústredného krízového štábu (ÚKŠ) a informoval ho o všetkých aktualitách.

"Je mimoriadne vážna situácia. Musíme dať všetky zlomyseľnosti bokom. Musíme zabezpečiť hladký prenos moci. Ako nová vláda máme pripravený vlastný koronatím. Od Petra Pellegriniho očakávam, že už od zajtra budem môcť byť na každom rokovaní vlády a ÚKŠ. Aktuálne nemám všetky informácie, ktoré má dosluhujúca vláda. To sa musí zmeniť," uviedol designovaný premiér Igor Matovič v nedeľu v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

Slovensko má ďalších 10 nakazených koronavírusom, spolu už ich je 54
Slovensko má ďalších desať nakazených na koronavírus. Spolu už ich tak je 54. Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | Peter Haluza, TASR


"Na krízovom štábe mi minule nebolo dovolené vystúpiť. Máme pripravené aj my, ako nová vláda, tvrdé opatrenia voči koronavírusu. Chceme absolútnu izoláciu ľudí starších ako 80 rokov a v spolupráci napríklad s charitatívnymi organizáciami a cirkvami zaobstarať ich zásobovanie. Chceme zakázať prácu vo fabrikách bez rúšok. Ľudia by mali mať tiež povinne všetci nejakú ochranu tváre," povedal Matovič.

V diskusnej relácii nechcel prezradiť mená členov novej vlády. "Mená by mala zajtra prezradiť osobne pani prezidentka. Chcem, ak tam budu nejaké nezrovnalosti, aby sa rozhodla ona. Keď námietky mať nebude, bude prvá, ktorá bude informovať o konkrétnych menách," dodal šéf hnutia OĽANO.

Odchádzajúci poslanci dostanú odstupné vo výške dvoch alebo troch platov
Odchádzajúci poslanci Národnej rady (NR) SR majú po zániku svojho mandátu ešte nárok na vyplácanie platu. Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | TASR