V súvislosti s nakazeným cudzincom testujú ďalších desať ľudí
14 | 03 | 2020 I SITA

Desiatim ľuďom, ktorí boli v kontakte s mužom s potvrdeným vírusom Covid-19 s pobytom v Dolnom Dubovom v okrese Trnava bola nariadená 14-dňová karanténa a boli im odobraté vzorky na zistenie koronavírusu.


Z týchto ľudí prišli podľa starostu Jozefa Čapkoviča do priameho kontaktu s nakazeným mužom dvaja ľudia. Ďalších osem sa priamo s pozitívne testovaným nestretlo. Obývali však spoločnú nehnuteľnosť alebo sa stretli s ľuďmi z prvého kontaktu.

„Výsledky budú známe pravdepodobne v pondelok, zatiaľ nie je dôvod na paniku,“ uviedol Čapkovič vo svojom stanovisku k prípadu. Muž s pozitívnym testom na koronavírus je podľa obyvateľov Dolného Dubového Holanďan, ktorý býval v miestnom ubytovacom zariadení.

Koronavírus bol u neho potvrdený v piatok popoludní, dovtedy bol v domácej karanténe. V piatok večer bol za prísnych epidemiologických opatrení prevezený do nemocnice.

Na Slovensku bolo zatiaľ potvrdených 32 pozitívne testovaných osôb na ochorenie Covid-19.

Čaputová dnes prijme zástupcov OĽaNO,Sme rodina,SaS a Za ľudí
Prezidentka Zuzana Čaputová prijme zástupcov strán a hnutí OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí, ktoré sa dohodli na zostavení novej vlády, v Prezidentskom paláci v sobotu (14. 3.) napoludnie. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin... Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | TASR