Tretina znásilnení, polovica vrážd. Berlínska polícia zverejnila podiel cudzincov na kriminalite za minulý rok
14 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Berlínsky úrad pre kriminálnu štatistiku sumarizoval rok 2019 a výsledky nie sú vôbec prívetivé. Aspoň nie pre tých, ktorí bojujú za prijímanie čo možno najväčšieho počtu migrantov. Informuje expres.cz.


V nemeckom hlavnom meste zaznamenali nárast počtu vrážd, lúpeží či sexuálnych deliktov a cudzinci na nich majú mimoriadne citeľný podiel!

Berlínski policajti evidovali v minulom roku cez pol milióna trestných činov. Počet síce medziročne vzrástol "len" o desatiny percenta, ale skutočnosť, že pribudol počet vrážd, lúpežných prepadnutí a znásilnení, pridáva Nemcom starosti.

Štatistiky, ktoré odhalil senátor Andreas Geisel (SPD) spolu s policajnou prezidentkou Barbarou Slowikovou, tiež potvrdili to, o čom sa hovorí už dlho. Počet trestných činov zvýšili aj migranti, ktorí sa radi usádzajú práve v Nemecku .

Nemecko: Polícia zadržala organizovanú skupinu pašerákov ľudí
Pašeráci si údajne účtovali až 18 000 EUR za pašovanie Vietnamcov do Európy. K raziám došlo v niekoľkých štátoch, šesť osôb bolo zadržaných. Berlín bol dôležitým centrom siete pre obchodovanie s ľuďmi. Informuje DW. Čítať ďalej
03 | 03 | 2020 | Dominik Simon


Napríklad v prípadoch sexuálnych deliktov, teda znásilnení, obťažovania alebo šírenia detskej pornografie, zaznamenali berlínski policajti nárast dokonca o 15 percent. Prípadov bolo celkovo až 4809.

"V oblasti sexuálnych deliktov bolo identifikovaných 2857 podozrivých: 95,7 percenta z toho boli muži a 36,6 percenta z nich neboli príslušníci nemeckej národnosti," uviedla policajná prezidentka.

V minulom roku zaznamenali policajti 76 vrážd, 58 z nich objasnili
Medzi objasnené úkladné vraždy v minulom roku patria aj vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, podnikateľa Petra Molnára alebo exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Čítať ďalej
24 | 02 | 2020 | SITA


To teda znamená, že sa na zaznamenaných sexuálnych trestných činoch viac než zo štvrtiny podieľali cudzinci. Platí samozrejme, že medzi príslušníkmi nemeckej národnosti môžu byť započítaní tiež cudzinci, ktorí už získali nemecké občianstvo.

Ďalším bodom štatistiky bol aj nárast počtu vrážd a pokusov o vraždu. V tejto oblasti majú nemeckí občania dokonca menšie zastúpenie než občania inej národnosti.

"Bolo identifikovaných 173 podozrivých, z toho 80 Nemcov," uvádza štatistika.

Európe pritom reálne hrozí ďalšia migračnej vlna. Na hraniciach Grécka a Turecka sa desiatky tisícov migrantov snažia dostať na kontinent. Veľa z nich pri tom v rozhovoroch s novinármi hovorí o tom, že ich cieľovou destináciou je práve Nemecko.

Grécko má na svojich hraniciach tajné miesto, kde zadržiava migrantov
Na území Grécka pri hraniciach s Tureckom sa s vedomím tamojšej vlády nachádza "tajné zariadenie", v ktorom zadržiavajú migrantov pred tým, ako ich z krajiny bez riadneho azylového konania vyhostia naspäť do Turecka. Informoval o tom v stredu... Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | TASR