Slovan Bratislava aj HC Košice sklamaní z rozhodnutia Ligovej rady

V stredu sa kluby hokejovej Tipsport ligy dohodli na predčasnom ukončení sezóny 2019/2020 ako preventívne opatrenie pred šírením koronavírusu.


Verdikt znel, že majstrovský titul nezíska nikto, o deň neskôr však všetko zmenila Ligová rada Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) udelením titulu pre HC '05 iClinic Banská Bystrica ako najúspešnejšiemu tímu po základnej a nadstavbovej časti. Šéf Pro-Hokeja Richard Lintner argumentoval tým, že "iné riešenie v predpise neexistuje, preto tento krok nebol žiadnymi rozhodnutím, ale len povinným procesom".

Na základe verdiktu spomenutej rady získali extraligové striebro hráči Slovana Bratislava a bronz hokejisti HC Košice. V oboch tímoch však prijali udelenie titulu rozpačito.

Stíhačka žien pre Francúzku Simonovú, veľký glóbus napokon získala Wiererová
Celkovou víťazkou hodnotenia Svetového pohára v biatlone sa medzi ženami stala rovnako ako vlani Talianka Dorothea Wiererová. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | SITA


"Určenie majstra v situácii, keď nebolo možné odohrať ani kompletný program základnej časti, považujeme, porovnávajúc pri tom rozhodnutia, akým uzavreli sezónu v ostatných prestížnych európskych hokejových ligách (Česko, Švajčiarsko, Nemecko, Rakúsko), kde ukončili základnú časť a dokonca rozohrali play-off, za bezprecedentné rozhodnutie, ktoré nebolo ani náznakom konzultované s klubmi - účastníkmi Tipsport Ligy. HC Slovan Bratislava sa v atmosfére všeobecného sklamania, smútku a obáv, v ktorej sa momentálne nachádza celá slovenská hokejová komunita, necíti ani zďaleka - napriek dosiahnutému 2. miestu po 55 kolách - ako vicemajster a už vôbec by si nedovolil verejne sa prezentovať striebornými medailami. Vieme, že podobné pocity prevládajú aj u našich odvekých rivalov v HC Košice, ktorí skončili na treťom mieste," uvádza sa v stanovisku "belasých" na oficiálnom webe.

Slovan Bratislava poslal obrancu Suchockého na hosťovanie do Bieloruska
Líder tabuľky slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2019/2020 klub ŠK Slovan Bratislava uvoľnil zo svojho kádra obrancu Arťoma Suchockého na hosťovanie do bieloruského tímu FK Dinamo Minsk. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | SITA


Podobný názor na situáciu majú aj v Košiciach. "Ide o bezprecedentnú situáciu, ktorú sme na Slovensku vyhodnotili inak ako v ostatných krajinách. Ako môžeme v tejto situácii hovoriť o víťazovi? Víťazom nie je nikto, všetci sme porazení - hráči, tímy, fanúšikovia, šport, celá spoločnosť. Vyhlásila DEL liga, EBEL liga, švajčiarska NLA či česká liga majstra? Nie je to správne rozhodnutie, ktoré bude mať vplyv na ďalší vývoj v slovenskom hokeji a určite neprispeje k zlepšeniu vzťahov medzi klubmi. Pre ostatné kluby, ktoré vynaložili maximálne úsilie v príprave na play-off a v niektorých zápasoch šetrili za týmto účelom hráčov, je to rana pod pás," vyjadril sa na webe "oceliarov" prezident klubu Július Lang.

Zomrela Dana Zátopková. Olympíjska víťazka sa dožila 97 rokov
Vdova po najúspešnejšom československom atlétovi Emilovi Zátopkovi († 78) bola dvojnásobnou olympijskou medailistkou v hode oštepom a dvojnásobnou majsterkou Európy. Informuje ahanoline. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | Dominik Simon