RegioJet prerušil prevádzku medzinárodných vlakových spojov medzi Slovenskom a Českom
14 | 03 | 2020 I SITA

Spoločnosť RegioJet, a. s., v sobotu informovala, že aktuálne je prerušená prevádzka všetkých jej medzinárodných vlakových spojov medzi Slovenskom a Českou republikou. Týka sa to liniek na trasách Košice - Praha a späť a Žilina - Bratislava - Praha a späť.


Tieto vlaky nejazdia ani na vnútroštátnych úsekoch na Slovensku, teda na trasách Čadca - Žilina - Košice a späť alebo Bratislava - Trnava - Trenčín - Žilina a späť. Dôvodom zrušenia medzinárodnej osobnej dopravy je rozhodnutie Ústredného krízového štábu SR v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu.

Hovorca RegioJet-u Aleš Ondrůj uviedol, že v prípade regionálnej vlakovej dopravy na trati medzi Bratislavou a Komárnom na základe nariadenia Ministerstva dopravy a výstavby SR (MDV) ako objednávateľa dopravca obmedzil prepravu. V úseku Bratislava - Dunajská Streda a späť zaviedol približne hodinový interval spojov a v celom úseku Bratislava - Komárno a späť dvojhodinový interval. "Zjednodušene sa dá povedať, že rozsah vlakových spojov aj vo všedné dni zodpovedá víkendovej prevádzke," poznamenal Ondrůj.

Stabilitu klubu OĽaNO zaručí podpora programového vyhlásenia vlády, tvrdí Matovič
Stabilita poslaneckého klubu OĽaNO bude zaručená podporou poslancov pre programové vyhlásenie vlády. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | TASR


Spoločnosť zároveň zastavila prevádzku spojov na medzinárodných autobusových linkách zo Slovenska do ČR, Maďarska a Rakúska. Dopravca zároveň obmedzil prevádzku vnútroštátnej autobusovej linky Bratislava - Nitra - Banská Bystrica. "V prípade zrušených diaľkových spojov majú cestujúci nárok na zrušenie rezervácie alebo jej zmenu bez akéhokoľvek storno poplatku," priblížil Ondrůj. RegioJet sa cestujúcim ospravedlňuje za spôsobené komplikácie, zrušené spoje obnoví ihneď, keď to bude možné.

Na Slovensku je v súvislosti s prevenciou proti koronavírusu od piatka 13. marca od 7:00 zastavená medzinárodná osobná železničná, autobusová, letecká a lodná doprava.