Distribučky prerušia práce na elektrických vedeniach, odstávky elektriny teda nebudú
14 | 03 | 2020 I SITA

Distribučné spoločnosti prerušujú práce na elektrických vedeniach. Pre šíriaci sa koronavírus sa rozhodli zabezpečovať len opravu porúch a výpadkov dodávok elektriny.


"Zastavili sme práce, ktoré si vyžadujú odstávku napätia. Všetky plánované odstávky, o ktorých boli občania vopred informovaní, sa až do odvolania rušia,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Západoslovenskej distribučnej Michaela Dobošová.

"Množstvo ľudí začalo pracovať z domu alebo sa stará o svoje deti v domácom prostredí, a teda rušíme naplánované práce, s ktorými bezprostredne súvisí prerušenie distribúcie elektriny. V tomto režime sa snažíme maximálne vyjsť v ústrety našim zákazníkom a neobmedziť ich viac, ako je to v tejto situácii absolútne nevyhnutné,“ dodala hovorkyňa Východoslovenskej distribučnej Andrea Danihelová.

Stabilitu klubu OĽaNO zaručí podpora programového vyhlásenia vlády, tvrdí Matovič
Stabilita poslaneckého klubu OĽaNO bude zaručená podporou poslancov pre programové vyhlásenie vlády. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | TASR


Východoslovenská distribučná od pondelka 16. marca bude postupne znižovať naplánované práce s prerušením distribúcie elektriny tak, aby sa do stredy 18. marca dostala do stavu, kedy bude vykonávať len nevyhnutné minimum prác. "Pôjde o prípady, kedy buď nevyhnutne musíme dokončiť prácu alebo elektroenergetické zariadenia aspoň zakonzervovať tak, aby nepredstavovali riziko poškodenia majetku alebo dokonca zdravia. Aj pri nich však urobíme všetko preto, aby sme čas odstávky elektriny znížili na úplné minimum,“ konštatovala Danihelová.

Trestné konanie v daňovej kauze exprezidenta Kisku pokračuje
Trestné konanie v daňovej kauze firmy KTAG exprezidenta Andreja Kisku pokračuje. Pre TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | TASR


Ak príde k prerušeniu dodávky elektrickej energie, ide tak podľa západoslovenských energetikov s určitosťou o poruchu, a nie o plánované prerušenie v súvislosti s nejakou prácou. "K tomuto opatreniu sme pristúpili práve preto, aby sme mohli vytvoriť potrebné personálne kapacity na zabezpečenie plynulej distribúcie elektrickej energie a zároveň poskytli našim zákazníkom v tejto náročnej dobe istotu bezpečnej a neprerušovanej dodávky elektriny, “ dodal predseda predstavenstva Západoslovenskej distribučnej Tomáš Turek.

Západoslovenská distribučka odporúča zákazníkom, aby prípadnú poruchu pri dodávke elektriny nahlásili štandardným spôsobom, prostredníctvom poruchovej linky 0800 111 567. "Poruchy budú odstraňované v čo najkratšom čase, ako to situácia dovolí,“ uzavrela Dobošová.

Poslanci pred 81 rokmi vyhoveli Hitlerovi a vyhlásili samostatný Slovenský štát
Snem Slovenskej krajiny vyhlásil pred 81 rokmi 14. marca 1939 vznik samostatného Slovenského štátu. Stalo sa tak po opakovanej ultimatívnej požiadavke nacistického Nemecka a intervencii Adolfa Hitlera. Ríšsky kancelár osobne o takýto krok žiadal... Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | SITA